Voor de leugenpers is er maar één mogelijke boosdoener voor de bosbranden in Australië: de ‘opwarming van de aarde’ en vooral de houding van de Australische premier Scott Morrison, een klimaatontkenner volgens hen. De situatie is echter totaal anders. Op de website van de vrijwillige brandweervereniging, het VFFA, kan men lezen: “de ernst van de branden heeft niets te maken met ‘klimaatverandering’, maar alles met milieuregels die het onmogelijk hebben gemaakt om de wildgroei van planten en struiken tegen te gaan, doordat deze in naam van de biodiversiteit niet kunnen onderhouden of bijgeknipt kunnen worden.”

En verder: “in nationale parken waar enkele branden zijn ontstaan, zijn de paden die de brandweer zou kunnen gebruiken nu overwoekerd met vegetatie en ondoordringbaar geworden. De toegangen zijn geblokkeerd door grote stenen of barrières. Aangezien er geen toegang tot het land meer is, moeten brandweerlieden hun toevlucht nemen tot dure en ondoeltreffende luchtmethoden voor curatieve doeleinden. De groenen steunen deze strategie, afgezien van het feit dat ze niet willen dat zeewater wordt gebruikt om te besproeien, maar uitsluitend zoetwater om het milieu te beschermen. Het probleem is dat de brandweermannen daardoor onvoldoende zoetwater hebben om branden te blussen.”

In feite hebben de milieuregels die in de jaren 2000 zijn opgelegd, groene heiligdommen gecreëerd. Het hoofd van VFFA voegt eraan toe: “Het is hoogtijd dat bureaucraten, politici en media stoppen de ‘klimaatverandering’ als verantwoordelijk te stellen voor de bosbrandcrisis, waarvoor zij grotendeels verantwoordelijk zijn en die levens in gevaar brengt”. Na een onbeheersbare brand in de buitenwijken van Canberra in 2013 werd deze problematiek in een artikel in Miranda Devine’s Daily Telegraph (13/01/2013) al aan de kaak gesteld.

Natuurlijk zijn de aanhoudende hitte en droogte niet bevorderlijk voor de bluswerken. Maar die hete periodes komen wel meer voor in Australië.

Voor wie meer wil weten:

[1] https://www.news.com.au/technology/environment/how-the-2019-australian-bushfire-season-compares-to-other-fire-disasters/news-story/7924ce9c58b5d2f435d0ed73ffe34174
[2] https://volunteerfirefighters.org.au/it-is-high-time-bureaucrats-and-politicians-stopped-blaming-climate-change-for-a-bushfire-crisis-that-is-very-much-of-their-own-making-and-is-putting-lives-at-risk
[3] https://www.dailytelegraph.com.au/news/opinion/lets-tell-the-burning-truth/news-story/ae30e22c69a0a9a7fe4141bc4e9442a8
[4] http://www.bom.gov.au/climate/updates/articles/a034.shtml
[5] https://volunteerfirefighters.org.au/nsw-government-bushfire-inquiry-to-focus-on-failures-in-hazard-reduction

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Zijn de bosbranden in Australië een gevolg van opwarming van de aarde?”

  1. Inderdaad. De Groenen zijn slechts de zeloten van de globalisten en de globalisten lachen hen terecht uit achter hun rug. Groen achter hun oren, die sukkels.

Trending

%d bloggers liken dit: