De politieke elite en het journalistenkartel beweerden leugenachtig dat hij de waarheid niet sprak, maar wat Vlaams Minister-President Jan Jambon (N-VA) bekend maakte blijkt écht waar: asielzoekers trekken inderdaad enorme bedragen aan ‘achterstallig’ kindergeld, tot wel 91.000 euro in één keer. Dat is genoeg om op sommige plaatsen in Vlaanderen een huis te kopen!

Die praktijk blijkt geen alleenstaand geval te zijn. Hier de verbijsterende cijfers zoals ze gisteren door minister Beke bekend werden gemaakt in het Vlaams Parlement voor de periode 2014-2019:

In maar liefst 2.542 gevallen werd een bedrag hoger dan 10.000 euro aangevraagd aan retroactieve kinderbijslag;

Bij 117 gezinnen ging het om meer dan 30.000 euro;

Bij 12 zelfs meer dan 50.000 euro;

en bij 1 dus zelfs meer dan 90.000 euro.

Terwijl de Vlamingen dus op de Lotto spelen, in de hoop ooit eens te winnen, draait er een volledige tweede loterij waarmee asielzoekers ‘Win for Life’ krijgen. Want deze bedragen zijn een veelvoud van wat een doorsnee asielzoeker in zijn land van herkomst ooit in zijn hele leven bij elkaar zou gezien hebben. Geen wonder dat ze massaal blijven komen…

Links en het journalistenkartel blijven intussen fake news verspreiden:  Ook al blijkt nu dus met de harde cijfers dat Jan Jambon de waarheid gesproken te hebben, de leugenpers blijft toeteren dat hij ‘overdreef’, en Groen, SP.a en PVDA blijven beweren dat het een ‘broodje aap-verhaal’ is.  Als de cijfers hen ongelijk geven doen politiek links en de linkse leugenpers blijkbaar gewoon alsof die cijfers niet bestaan… 

Jambon verklaarde, eigenaardig genoeg, dat hij uit het voorval ‘geleerd’ heeft en dat hij voortaan ‘meer zal verbinden’. Met andere woorden: hij zal voortaan dit soort waarheden niet meer uitspreken, want dat bevalt links niet… 

Chris Janssens van VB verklaarde: ‘ Kunt u zich voorstellen hoe geschokt sommige Vlamingen zijn die de voorbije Kerstperiode in armoede doorgebracht hebben?’ Correct. Maar je hoeft niet arm te zijn om dit een grof schandaal te noemen.

Een hele reeks huizen die je in Vlaanderen kan kopen voor 80.000 euro. Bestaat niet, aldus politiek links en de leugenpers…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Asielzoeker kreeg 91.000 euro kindergeld: Jan Jambon (N-VA) sprak de waarheid”

 1. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

  ReactNieuws maakt met een mooie foto een pracht van een reclame voor dat “huis te koop voor 80.000 euro” in 8720 Oeselgem. Maar ik vermoed dat er aan dat “huis” nog onaardig wat werk is. Misschien is dat de reden waarom je dat “huis” bij Immovlan.be terugvindt onder “bouwgrond” met de geruststellende vermelding: “Op deze rustige locatie te Oeselgem kan u uw droomwoning bouwen!”

  Nog iets. Waarom willen “autochtone” (!) en dus per definitie hardwerkende Vlamingen met drie of meer kinderen nog een sociale woning huren als ze alleen al met hun kindergeld “op sommige plaatsen in Vlaanderen” zo gemakkelijk een huis kunnen kopen dat minder kost dan 91.000 euro?

  NVDR: U richt zich zoals gewoonlijk op een detail om niet op de hoofdzaak te moeten antwoorden. Jan Jambon zegde dat asielzoekers soms zoveel kindergeld uitbetaald krijgen dat ze een huis kunnen kopen. Dat blijkt waar. Wij noemen dat een schande. U niet? U vindt dat goed en normaal? U betaalt graag veel belastingen? En dan slaat u aan het raaskallen: wij hebben nooit beweerd dat een Vlaams gezin met drie kinderen of meer alleen van hun kindergeld een woning zouden kunnen kopen. Ach, zoals zovele linkse mensen waant u zichzelf héél slim, maar u bent niet bereid met een minimum aan gezond verstand de realiteit te zien: het land en zeker de sociale zekerheid gaan failliet aan het sinterklaasbeleid voor allochtonen, en het is de Vlaming die dat moet betalen.

  1. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

   Nee, ReactNieuws heeft inderdaad niet beweerd dat Vlaamse gezinnen met drie kinderen of meer alleen van hun kindergeld een woning zouden kunnen kopen. U beweert – “hoofdzaak” van het artikel!– dat sommige asielzoekers dat wel kunnen. En ik beweer dat zij dat niet kunnen, net zoals Vlamingen dat ook niet kunnen. Vlamingen hebben ook wat kindergeld betreft niet minder – en geen andere – rechten dan allochtonen.

   NVDR: De hoofdzaak is dat een asielzoeker 91.000 euro aan kindergeld heeft ontvangen, zonder dat hij ooit iets heeft bijgedragen. Wij noemen dat een schande. U antwoordt nog steeds niet op de vraag: vindt u dat OK? Het antwoord is dus blijkbaar: ja, u vindt dat OK, als linkse mens vindt u dat normaal. Wij niet.

   Als ReactNieuws overeenkomstig het principe “een foto zegt meer dan duizend woorden” met onder meer een reclame voor een onbestaand “huis van 80.000 euro in Oeselgem” wil aantonen dat er in Vlaanderen huizen zijn die asielzoekers met hun kindergeld zouden kunnen kopen, dan is dat geen detail, maar een belangrijk deel van het “nieuws”.

   NVDR: U kunt blijkbaar niet lezen. Wij drukken een afbeelding af met een ganse lijst huizen onder 91.000 euro die men in Vlaanderen wel degelijk kan kopen voor 91.000 euro. Maar als u als links mens de realiteit niet wil en kan zien, het zij zo, dat is geen verrassing.

   En ten slotte: ik ben niet links, ik waan me niet heel slim, maar met mijn minimum aan gezond verstand zie ik zeer goed in dat het niet de realiteit is dat “het land en zeker de sociale zekerheid failliet gaan aan het sinterklaasbeleid voor allochtonen.”

   NVDR: Jawel, u bent wel links, want u blijft fanatiek blind voor de realiteit en u verdedigt het onverdedigbare: dat een asielzoeker 91.000 euro aan kindergeld moet kunnen ontvangen, zonder iets bijgedragen te hebben. En hebt u eigenlijk wel enig besef van cijfers? Weet u hoeveel een stad als Antwerpen intussen jaarlijks uitgeeft aan pakweg OCMW-steun voor allochtonen? En weet u hoe dat cijfer de voorbije 10 jaar geëxplodeerd is? Of wilt u ook die cijfers niet kennen of zien? Helaas, als linkse mens bent u in uw naïviteit wel erg ver van de realiteit afgedreven… Maar goed, u betaalt blijkbaar graag elk jaar meer belastingen en kosten en heffingen om méér asielzoekers te betalen. Veel plezier ermee. Intussen wat lectuur voor mensen die wél feiten en cijfers willen zien:
   https://www.hln.be/nieuws/binnenland/kostprijs-van-leeflonen-voor-vluchtelingen-op-6-jaar-verviervoudigd~a81b6264/

 2. Eerst en vooral een Gelukkig Nieuwjaar aan alle Hardwerkende Vlamingen ! En wat dat kindergeld betreft : natuurlijk is dat waar. Wouter Beke, dat eeuwige plechtige communcantje, moet dat nu toegeven, terwijl wij, Vlamingen, liggen te woelen in ons bed, alsof we twee levende palingen aan elkaar aan het binden zijn, om weer eens zoveel onrecht. Hoelang nog ?
  Mr. Spock (van Mr. Spock’s Blog Site)

 3. die Jambon is voor mij een grote lafaard omdat hij zijn op zijn knieën gaat zitten te excuseren de klootzak . eveneens een goede gezondheid voor u Filip , die 2020 is al goed begonnen met een nieuwe zandbak oorlog die wij met 5mil per jaar spijzen . gr Paul .

  ________________________________

 4. Wat is dat achterstallig kindergeld. Is dat zoiets als vanaf de geboorte in zandbak tot illegaal naar België betalen met terugwerkende kracht.of zoiets.
  Ook daar weten ze van gekkigheid niet hoe ze belastinggeld moeten verkwsanselen.

Trending

%d bloggers liken dit: