De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling, die in Vlaanderen de werkloosheid beheert, heeft schokkende cijfers bekend gemaakt:  Tussen 2014 en 2019 is het aantal werklozen in Vlaanderen fors gezakt van 229.697 naar 178.963.  Maar terwijl de Vlamingen door controles, straffen en boetes steeds harder en langer werken, en er zo bijna 50.000 Vlaamse werklozen minder zijn, doen de allochtonen verder waar ze goed in zijn:  niets.  Er waren 58.187 allochtone doppers, en er zijn er nu nog altijd 53.667.

Terwijl de Vlamingen langs alle kanten onder druk gezet worden om opnieuw of langer aan het werk te gaan blijven de allochtonen lekker in hun hangmat liggen, en wordt hen door de politieke elite geen strobreed in de weg gelegd.  In sommige allochtone buurten werkt vrijwel niemand: het dopgeld volstaat, aangevuld met kindergeld, zwartwerk en illegaal gesjacher allerhande.  Vooral allochtone vrouwen voeren geen klap uit, zitten een ganse dag thuis, kijken TV naar buitenlandse zenders en lummelen wat rond op straat.

Volgens de politieke elite en het mediakartel is dat allemaal een gevolg van een ‘gebrek aan kansen’.  Terwijl het een gevolg is van de eigen keuzes en de keuzes van het beleid.  Eigen keuzes:  Liever lui dan moe, liever kinderen krijgen en kindergeld opstrijken dan werken, liever Turks of Marokkaans praten dan Nederlands, en per se overal het islamitische symbool ‘hoofddoek’ willen dragen.  Keuze van het beleid: geen automatische schrapping van dop bij werkonwilligheid zoals die blijkt uit het fanatiek overal willen dragen van de islamitische hoofddoek.  Wedden dat die doeken meteen weg zijn als het hen geld kost?

Leuk artikel?  DELEN graag!

 

Leuk artikel? Doneer ons een euro!

REACT doorbreekt de leugens van het linkse mediakartel. Wij willen onafhankelijk blijven, wij willen daarom geen subsidies van de staat; wij werken enkel dankzij jouw steun! Dank!

€1,00

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

9 reacties op “Vlaming werkt steeds harder, allochtoon dopt verder”

 1. Adrianus Vlasveld

  We hebben zelf een poging van moord meegemaakt van 3 marocs en dat is levenslang. Dus het was en wordt eindelijk eens tijd om dit te doorbreken. Schijnheilig van links doet het net alsof er niets aan de hand is.

 2. We hebben overal profiteurs. Allochtonen hebben al minder kansen en nestelen zich daarom gemakkelijk in onze sociale zekerheid. Wat meer politieke inventiviteit dat iedereen aan het werk zet met loon naar werken, en de hangmatcultuur is opgelost! Heeft iedereen recht op werk en stop de werkloosheidsteun! In deze extreme neoliberale cultuur ben ik voor de rest ook links georiënteerd. Maar overal wordt geprofiteerd, van hoog tot laag. De rijken willen hun belasting niet betalen. Vele armen moeten hard werken om rond te komen. En daar moet vooral iets aan gedaan worden. Dat is niet normaal!

 3. Vlamingen harde werkers ? Daarom dat onze sociale zekerheid op springen staat, geen wonder dat de statistieken dalen van werklozen. Heb je al eens die cijfers goed bekeken van de ziekenkas ?

  Niet dat ze een heksenjacht moeten organiseren, je hebt mensen die buiten hun wil ziek zijn en daadwerkelijk recht hebben op een uitkering. Maar laten we hier niet naïef zijn, we kennen wel allemaal tenminste één iemand die van alles doet om aan de ziekenkas te kunnen geraken. Terwijl het net het omgekeerde moet zijn, eens sommigen dat hebben zo’n uitkering zijn ze de hemel te rijk.

  En trust me het zijn niet de allochtonen die daar massaal misbruik van maken, zitten daar ook massa vlamingen bij. Dus de vlamingen massaal als harder werker profileren is dikke zever. En natuurlijk gaan die statistieken van allochtonen massaal hoger liggen bij werkloos cijfers, dat zal altijd een kwetsbare groep blijven.

  Zelfs nog getuige geweest in een interim kantoor waar ze gewoon mensen weigerden van vreemde afkomst. Gewoon omdat de werkgever dat daadwerkelijk vroeg als één van zijn eisen. Was gewoon via de tefefoon, en die achter de bureau vond dat de normaalste zaak van de wereld. Deed niet eens de moeite om het te verbergen

  1. Dat van interim zal ook al lang geleden zijn want die worden hard aangepakt. Toen mijn vrouw zich in België kwam vestigen had ze 2 weken na ontvangst van haar oranje kaart al werk via interim, wat uiteindelijk later een vast contract werd. En ze heeft veel immigranten zien passeren die het na 1-2 dagen al op gaven.

 4. Hebben bijzaak je in hun werkloosheid…..
  Veel te BRAAF ermee..

 5. kan je gewoon betalen met bank contact ?

  NVDR: Neen, deze betaalmodule werkt enkel met Paypal, Visa en Mastercard. Het aanmaken en opstarten van een Paypal-account is relatief eenvoudig, we kunnen dat aanraden.

 6. In dit artikel ontbreekt het aandeel van de allochtoon % dus in de totale werkloosheidscijfers. Dat zou de zaak beter onderbouwen. Hoe dan ook 50734 Belgen tegen 4520 Allochtonen is een groot verschil.

 7. Ik heb dit artikel gerapporteerd. Dit rechts racistisch kortzichtig gezever heeft geen plaats in de samenleving. Een hardwerkende Vlaming met issues tegen mensen met superioteitsgevoel.

 8. Jozef VAN NIEUWENHUYZE

  Wéér een interessant artikel!

  Ik heb daaruit onder meer – en vooral! – bijgeleerd dat allochtone vrouwen TV kijken in het Arabisch, en Turks of Marokkaans praten.

  NVDR: Blij dat dat voor u de hoofdzaak is, en dat u dus graag en veel belastingen betaalt om hen allemaal te onderhouden, en wat langer mag werken voor uw pensioen. Veel plezier ermee!

Trending

%d