Publieke Omroep verbaasde met jihadiste op Eerste Kerstdag

Het dagelijkse praatprogramma ‘Mensen met M’ van de KRO-NCRV nodigde op de Eerste Kerstdag Laura H., ex-jihadiste van de Islamitische Staat, uit. Ze kreeg een mooi podium om zielige verhalen op te hangen, daartoe ruim de vloer geboden door presentator Margriet van der Linden. Op de sociale media liep het storm met mensen die zich in negatieve zin verbaasden over de goedkeuring en beleving met iemand die zich heeft ingezet voor een misdadig regime en de veelvuldige onwaarheden van Laura die niet werden tegengesproken.

Laura H. werd in Nederland veroordeeld voor het voorbereiden van terroristische misdaden en kreeg hiervoor een korte gevangenisstraf. Ze werd in het programma keurig aangekondigd als ‘kalifaatmeisje’ om ze veel mogelijk de oorlogsmisdaden in naam van Allah te verzwijgen. De KRO-NCRV reageerde op de storm van inhoudelijk kritiek dat; ‘Er zijn negatieve reacties, maar juist ook heel veel positieve reacties.’

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.