Wat een mooie, serene kerstviering had moeten worden, ontaardde voor de omstanders in een nachtmerrie. Sinds 2012 organiseert de vereniging ‘Vivre Noël Autrement’ (Kerstmis anders beleven) de festiviteiten en vieringen rond Kerstmis. Dat gaat gepaard met kerstmarkt, een kerstboomplanting en een kerstkribbe met levende figuren, waaronder veel kinderen. Enfin, een mooi geheel waar een normaal mens – gelovig of vrijdenkend – geen aanstoot aan neemt.

Maar normale mensen zijn die extreemlinksen niet, dat werd nog maar eens bewezen. ‘Stop aux fachos’ en ‘flics fachos’ weerklonk op de place Saint-Georges in Toulouse. Een vijftigtal zelfverklaarde antikapitalisten vonden de kerstkribbe met levende figuren, wellicht niet compatibel met de leer van de heilige Karl Marx en zijn dienaar Hugo Chavez. Ze tierden, smeten met projectielen en bedreigden de mensen. Nog een beetje, en ze hadden de ezel versneden en goddelijke baby eruit gegooid.

Extreemlinks schorem – een pleonasme om u tegen te zeggen – gingen als woestelingen tekeer op kerstmarkt van Toulouse.

Wat zo’n kerstkribbe met kapitalisme te maken heeft, blijft voor ons een raadsel. Maar we begrijpen hun baldadigheden wel. Voor dat extreemlinks crapuul – er zijn geen andere woorden voor – moeten al onze tradities eraan geloven. De verenigde Black Bloc, hanenkammen en geperforeerde neuzen, zullen geen rust vinden vooraleer blank Europa tot het verleden behoort. Enfin, dat hopen ze ten minste.

De incidenten in Toulouse waren van dien aard, dat alles afgeblazen werd. Huilende kinderen werden door ouders en ordediensten opgevangen, het optreden van verschillende koren werd geschrapt en de dieren gingen terug naar de boerderij. Het links zootje zal tevreden zijn. We zijn tegen nodeloos geweld, maar het zou ons niet storen om het Vreemdelingenlegioen eens op dat clubje los te laten. En dat ze zich maar eens goed uitleven.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: