Wederom waren gisteren doorheen Nederland protesten van boze boeren en daarbij bijgetreden door bouwers; op het mediapark in Hilversum, in het centrum van Den Haag, maar bovenal op de snelwegen waren de trekkers zichtbaar. Een van de voornaamste vertegenwoordigers van de boeren, de Farmers Defence Force (FDF), liet duidelijk weten dat men nog niet akkoord is met het kabinet en acties gewoon doorgaan. De media en de liberale partijen worden ondertussen onrustig en trachten de boeren van alles in de schoenen te schuiven om de protesten als onredelijk en zelfs onwettig neer te zetten.

Beide groepen, de boeren en bouwers, voeren nog altijd actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet, die hun bedrijfstak extra zwaar raken. Al is wel duidelijk dat er sprake is van langlopende frustraties, zo blijkt uit onderstaande bericht van de FDF;

Al met al zijn we er dus zeker nog niet. FDF moet druk uit blijven oefenen om er voor te zorgen dat we voor jullie een akkoord hebben met dit Kabinet wat ook ten goede komt aan ons verdienmodel! Waar ook rekening wordt gehouden met onze kosten en onze vrijheid als ondernemers. Vrijheid die steeds meer wordt ingeperkt.

De acties van gewone Nederlanders doen liberalen altijd al peentjes zweten, maar nu het om boeren gaat is dit helemaal het geval. Volgens NRC-journalist Hubert Smeets; ‘Geweldsmonopolie van overheid staat nu toch echt op het spel. Minderheid boeren daagt legitieme staatsmacht niet alleen uit, maar wint ook.’

Voorman van D’66 in de Tweede Kamer, Rob Jetten, liet ook zijn onvrede in de vrije loop. Hij wist te melden dat; ‘Boeren ontwrichten het hele land’ en had nog een ongevraagd vaderlijke berisping; ‘Demonstreren, prima. Maar iedereen moet bijdragen aan het terugdringen van de stikstofuitstoot, beschermen van de natuur en op gang brengen van woningbouw.’

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: