Kapitein die illegaal vluchtelingen dropte in Italië wordt leidster bij Extinction Rebellion

Kent u de Duitse Carola Rackete nog? Deze ongewassen rastameid was de kapitein van het schip die een Italiaanse douaneboot ramde om zo illegaal de haven van Lampedusa te betreden, om er vervolgens een veertigtal gelukszoekers te droppen. Carola is nog steeds kapitein, maar ze verandert nu haar activiteiten: ze gaat de wereld redden van een gewisse dood wegens opwarming.

De puzzel van de klimaathysterie viel enige tijd geleden al een beetje in elkaar toen ook Heilige Greta zich uitsprak over thema’s die geen bal met het klimaat te maken hebben. Jarejarejare over racisme, feminisme, mensenrechten, genderproblematiek, … Kortom, alles waar progressief-links wild van wordt komt samen. En dus nu opnieuw met de koerswijzigingtoevoeging van Rebelse Carola.

De wereld gaat dood. Dat is nu haar boodschap. Nadat haar huisarrest in Italië werd opgeheven zegde ze meteen weer te zullen bootjevaren voor de kust van Libië om er zwaar getraumatiseerde oorlogsvluchtelingen te gaan vissen en ze vervolgens naar Italiaanse havens te transporteren. Haar ferrydiensten met de Sea Watch zouden dus gewoon doorgaan. Wat een rebel! Uiteraard allemaal om mensenrechten en andere larie en apenkool.

Maar de jongens en meiskes van Extinction Rebellion hebben haar hartje sneller doen slaan door hun harde acties en nu wil ze zelf een leidende rol opnemen in die anarchistische organisatie, waarvan er al duizenden werden gearresteerd bij verschillende acties, die niet meer inhielden dan het uithangen van de irritante etterbuil door het blokkeren van hardwerkende burgers aan kruispunten.

Maar volgens Rackete zal het zo moeten gebeuren. Wist u bovendien dat deze juffrouw eerder kapitein was van verschillende Greenpeace-bootjes? Ongehoorzaamheid om het klimaat te redden. Jawel. De wet moet gebroken worden. Klinkt natuurlijk allemaal heel erg leuk. Maar zo spontaan is dat allemaal niet. Het wicht beseft immers maar al te goed dat het ongeoorloofd ‘redden’ van migranten niet meer zo populair onthaald wordt door de Europeanen en nu kiest ze voor een voorgekauwd broodje humus en beproeft ze dus haar geluk bij de klimaathysterie.

Wat ons betreft zou ze beter iets maken van haar leven. Het bezoeken van de kapper zou al een goede start zijn. Heeft ze trouwens al een elektrisch voortgedreven bootje gekocht, in plaats van haar vervuilende diesel? Consequentie is iets waar nog aan gewerkt moet worden bij onze linkse wereldverbeteraars. Niet dat we er van wakker liggen, maar het tast toch een beetje hun geloofwaardigheid aan.

One comment

  1. De ZON schijnt dag na dag, jaar na jaar, eeuw na eeuw om planten, dieren (waaronder de mensapen) groei, licht en warmte te schenken. Zij zou beter ook eens een week staken! Gekke Greta, zotte Anuna, rebelse Carola zouden vlug anders piepen : “O, wat is het hier opeens zo pikkedonker en zo bar koud…”

Comments are closed.