In september jl. haalden Facebook en Instagram de accounts van twee Italiaanse organisaties, Casapound en Forza Nuova, offline, omdat deze zogezegd anti-immigratiecampagnes postten. De Facebookpagina van CasaPound had zo’n 250.000 volgers. Deze account zomaar verwijderen mag niet, oordeelde de Italiaanse rechtbank nu! Simone Di Stefano, leider van CasaPound, is tevreden met uitspraak.

Na de klacht van CasaPound oordeelde de rechter dat de Facebookaccount ‘onmiddellijk’, en zonder uitstel, gereactiveerd moet worden en dat het sociale netwerk 15.000 euro aan gerechtskosten moest terugbetalen aan de rechtse groepering. Per dag uitstel hangt Facebook bovendien een dwangsom van 800 euro boven het hoofd.

Dit is uitstekend nieuws voor de vele facebookers die door het bedrijf van Mark Zuckerberg gecensureerd of verbannen werden. Daaronder ook onze Franse vrienden van Génération Identitaire, die hun FB-pagina in mei 2018 gesloten zag worden.

Motivering

“Het is duidelijk dat Facebook (of andere sociale netwerken die ermee verbonden zijn) een prominente plaats inneemt in onze huidige communicatie. Personen of groeperingen daarvan uitsluiten, is in strijd met het pluralisme en de democratie. Iedereen, ongeacht zijn/haar politieke kleur, moet kunnen gebruik maken van de sociale netwerken”, aldus de Italiaanse justitie.

In feite betekent dat dat Facebook zich niet met de inhoud van een pagina heeft in te laten. Simone Di Stefano, leider van CasaPound, reageert positief op de beslissing. Wij met hem.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Italiaanse rechter geeft CasaPound gelijk in rechtszaak tegen Facebook”

  1. GERECHTIGHEID, eindelijk!!!

Trending

%d