10 jaar lange procedure en opheffing van de parlementaire onschendbaarheid, om uiteindelijk tot een vrijspraak te komen. Voor de zoveelste keer moest de 91-jarige Jean-Marie Le Pen zich voor de 17de Kamer van de Parijse strafrechtbank verantwoorden, dit na klacht van SOS-Racisme. De aanklacht tegen Le Pen luidde: ‘laster met racistisch karakter, met de bedoeling een mensengroep te stigmatiseren’.

De stichter-erevoorzitter van het Front National, nu Rassemblement National, werd vervolgd voor verklaringen die migratie en criminaliteit aan elkaar koppelden: “90% van de criminele ‘faits divers’ in Frankrijk worden gepleegd door migranten of door personen met een migratieachtergrond”. Deze uitspraak dateert van 20 augustus ‘2009’, tijdens een interview op de commerciële zender RTL.

Jean-Marie Le Pen bij zijn aankomst in de rechtbank.

Ondanks dat een blinde ziet dat het crimineel aandeel van vreemdelingen procentueel veel hoger ligt dan bij autochtonen, volgde de voorspelbare klacht. Jean-Marie, nooit verlegen voor een radicale uitspraak, en wel gewend aan dat soort muilkorfprocessen, verscheen nu voor de strafrechtbank na klacht van SOS-Racisme, het duistere clubje dat destijds door de sjoemelende neger Harlem Désir werd gesticht. Midden de jaren ’80 van vorige eeuw werd dat sinister personage veroordeeld tot 18 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 30.000 FF. voor misbruik van vertrouwen en verduistering van overheidsgelden. Dat weerhield de PS niet om hem aan een zitje in het EP te helpen. Maar goed, meer woorden moeten we aan die figuur niet spenderen.

Vrijspraak

Het openbaar ministerie schaarde zich bij de aanvang van het proces achter de klacht van SOS-Racisme en vorderde 3000 euro (150 dagen aan 20 euro per dag). Maar zoals reeds aangehaald, ging de rechtbank daar niet op in. Volgens de rechtbank is er geen inbreuk omdat er geen specifieke groep werd geviseerd (bv. Marokkanen of Ivorianen), en dus werd JMLP vrijgesproken.

Het politiek-correcte Europees Parlement had deze vervolging mogelijk gemaakt door de politieke onschendbaarheid van de tribuun – Europarlementariër op dat ogenblik – in juni 2017 op te heffen.

Deze vrijspraak is een overwinning van het gezond verstand en een overwinning van de rechtstaat“, zei Jean-Marie Le Pen’s advocaat, Mter. Frédéric Joachim, na de uitspraak. Blijkbaar zijn er toch nog normale rechters, al zijn ze schaars. De realiteit of het zonlicht ontkennen, helpt immers niemand vooruit.

De ‘menhir’ met zijn advocaat Frédéric Joachim.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Vrijspraak voor Jean-Marie Le Pen die migratie en criminaliteit aan elkaar koppelde”

  1. Gefeliciteerd Jean-Marie Le Pen.

Trending

%d bloggers liken dit: