Greta Thunberg: “Zet wereldleiders die niet luisteren tegen de muur!”

Ons Heilige Greta en tegelijkertijd Person of the Year van TIME-magazine, was afgelopen vrijdag even van de trein richting Zwøden gestapt om een aantal van haar discipelen te begroeten in Turijn. In deze Italiaanse stad werd een bijeenkomst georganiseerd onder de naam ‘Fridays for Future’. En het mag gezegd, Greta was in haar nopjes!

Het team achter de aspergermeid – het team dat niet bestaat, want Greta schudt haar toespraken en acties zélf en geheel spontaan uit haar veel te lange mouwen van haar gele parkafrak – zorgt er altijd voor dat Heilige Thunberg op de één of andere manier het nieuws haalt. Is het niet met een vlammende speech waarbij haar tranen van woede en verontwaardiging van het scherm springen en waarbij het ge-‘how-dare-you’ ons allemaal een geweten moet schoppen, dan is het wel met een zeilreis richting de verkeerde kant van de wereld of een – reeds hierboven aangehaalde – veel te grote gele parkafrak, waar vermoedelijk haar grootvader nog walvissen mee ging jagen in het noordpoolgebied.

Geld inzamelen voor een parkafrak op maat is geen overbodige luxe.

En ook eergisteren was het prijs. Het arme, totaal misbruikte kind wist te verkondigen dat ze “de wereldleiders tegen de muur ging zetten” indien ze niet zouden inzetten op het omkeren van de opwarming van Moeder Aarde. Een ongelukkig toeval zorgde er immers voor dat ze de woorden ‘met de rug’ niet terugvond in haar toespraak. Die uitdrukking had echter de persen van de kwaliteitskranten niet gehaald. Nu ze het liet uitschijnen alsof wereldleiders de kogel verdienen daarentegen, haalt wél de wereldpers.

Maar ja, het kindje kan er niet aan doen natuurlijk. Asperger, puberend en boordevol idealisme. Je moet dat begrijpen. Val ze er niet mee lastig alstublieft, want ze moet tenslotte heelder dagen in overbevolkte treinen doorheen het sterk vervuilende continent Europa reizen. En dat is niet om mee te lachen!

One comment

  1. Inderdaad, àl die lullen die haar volgen als was het de Rattenvanger zouden tegen de muur moeten.
    Wanneer laat men de mensen eens eindelijk met rust !!??

Comments are closed.