Moslims bedreigen gelovigen in Basiliek van Koekelberg

Volgens bepaalde bronnen, zijn twee personen op zaterdag 30 november binnengedrongen in de Basiliek van Koekelberg te Brussel, terwijl de gelovigen daar voor het gebed bijeenkwamen. Het Brusselse parket heeft dat bevestigd.

Het was rond 16.10 uur toen de twee mannen binnenkwamen en doodsbedreigingen tegen de aanwezigen uitten. De christenen werden naar verluidt ‘ongelovigen’ genoemd, die spoedig zouden ‘sterven’ of ‘branden’. Bij het parket van Brussel werd een onderzoek ingesteld om de daders van de bedreigingen te identificeren.

De zaak werd onmiddellijk zeer ernstig genomen door de politie van de Zone-West en het Brusselse parket. De magistraat en woordvoerder, Denis Goeman, bevestigde dat er een onderzoek lopende is;

“Er zijn reeds verschillende onderzoekstaken uitgevoerd en sommige zijn nog steeds aan de gang, om de verdachten te identificeren. Zolang het onderzoek nog loopt, en de verantwoordelijken niet zijn gevat of geïdentificeerd, wordt er ook meer waakzaamheid en controle rond de locatie voorzien”.

Later wellicht meer daarover.