Asielzoekers bespotten christelijk kerkhof in Finland

In Finland is er grote verontwaardiging over een videoclip van een groep vluchtelingen die rond een begraafplaats in de stad Kangasala loopt.  De video, die door de asielzoekers zelf op Facebook is geüpload, laat zien hoe een Arabische vluchteling een begraafplaats in de stad Kangasala, Finland belachelijk maakt. Onder andere reciteert de man verzen uit de koran, doet hij alsof hij boos is over de doden die begraven liggen op de begraafplaats, en maakt minachtend een kruisteken. Ondertussen komen zijn vrienden niet meer bij van het lachen.

Vele Finnen reageren terecht met walging op het gebrek aan respect van de vluchtelingen voor het land dat hen opvangt.  De vluchtelingen in de video komen uit Irak en wonen in een asielcentrum in Kangasala, gerund door het Finse Rode Kruis. Dat centrum haalde eerder al de Finse nationale media toen de vluchtelingen…  Arabisch voedsel eisten.  “Ze vinden soms dat Fins eten slecht is omdat ze gewend zijn aan Iraaks eten in hun thuisland,” vertelde de directeur Ala-Kapeen toen aan het Finse staatsmediabedrijf YLE.

Men moet maar durven.  Hier kan je de volledige respectloze video zien:

Finländare rasar mot flyktingar som hånar döda och den kristna tron på kyrkogård