Op 3 en 4 december werd in Londen de 70ste verjaardag van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) gevierd. Ooit opgericht door de Amerikaanse ‘staat in de staat’ om haar belangen in Europa veilig te stellen van de landen die niet door de Sovjet-Unie werden bezet. Velen keken kritisch naar de laatste bijeenkomst en hoe men zich naar onze mede-Europeanen zou gaan gedragen, bovenal het dissidente Rusland onder de regering van Vladimir Poetin. Uit de verslagen weten we inmiddels dat de oude koers weerom is bevestigd van ‘militaire en druk en constante dialoog’.

De Russische vertegenwoordiger in het Verenigd Koninkrijk, Andrey Kelin, liet weten dat het beleid van de NAVO al jaren oud is en dat er sprake is van ‘weinig dialoog, maar veel militaire druk’. Met betrekking tot de levensgevaarlijke nucleaire korte- en middellange afstand raketten, is er nog geen sprake van enige dialoog tussen de NAVO en Rusland. Evenwel gaat de VSA door met het testen van allerlei raketten, met de wil deze ergens in het midden van Europa te plaatsen.

In Nederland verbaasde het Forum van Democratie vorige week door bij het jaarlijkse partijcongres de Amerikaanse ambassadeur uit te nodigen, die vervolgens heel openlijk eiste dat Nederland meer geld naar de NAVO zal moeten overmaken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “70e verjaardag NAVO bevestigt huidige Amerikaanse koers in Europa”

  1. […] 3 en 4 december werd in Londen de 70ste verjaardag van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) gevierd. Velen keken kritisch naar deze […]

  2. […] 3 en 4 december werd in Londen de 70ste verjaardag van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) gevierd. Velen keken kritisch naar deze […]

Trending

%d