Linkse website Apache van Tom Cochez slurpt 67000 euro subsidie: resultaat interesseert geen hond

Enkele jaren geleden werd de linkse activist Tom Cochez buitengegooid bij De Morgen, en dus startte hij maar zijn eigen website, ‘Apache’ geheten.  Die website noemt zichzelf ‘onafhankelijk’, en als een linkse medemens iets ‘onafhankelijk’ noemt, dan ziet een rechtse rakker het van ver aankomen: dat gaat de hardwerkende Vlaamse belastingbetaler véél geld kosten.  En ja hoor, via het linkse vriendje Sven Gatz (Open VLD) in de Vlaamse Regering werd in 2019 een knalsubsidie van maar liefst 67000 euro belastinggeld binnengezogen voor een project waarop Vlaanderen zat te wachten: ‘Apache Lokaal’. 

We vinden daarover terug: ‘ Dat wordt een samenwerking tussen burgers, regionale correspondenten en nieuwswebsite Apache, met onder andere een pitch door burgers/tipgevers, begeleiding van regiojournalisten bij hun onderzoek, en lokale toonmomenten.’  U vindt dat nogal vaag?  Wij ook, maar dat is de manier waarop linkse subsidiesponzen hun ding doen:  Concrete cijfers en plannen zijn ‘kil’ en staan alleen maar de linkse ‘warmte’ in de weg.

De artikels die dat dure project ‘Apache Lokaal’ heeft opgeleverd zijn HIER te vinden.  Ze zijn even boeiend als gras zien groeien.  Het zijn er momenteel voor het hele jaar 2019 welgeteld 37.  Dat is dus 1763 euro per artikeltje; Dat schuift niet slecht, links lullen.

Maar laten we nu even kijken of de gewone Vlaming, die dat dus allemaal betaald heeft, erop zat te wachten.  Iedere keer als er een artikeltje verschijnt, deelt Apache dat op Facebook.  Je kan dan zien hoeveel burgers het artikel delen, en hoeveel het er liken.  En dat levert voor de vijf laatste artikelen deze hilarische scores op:

Nog geen tien likes per bericht, nog geen 10 delingen per artikel, soms zelfs maar één deling, allicht door de auteur zelf.  En dat voor een linkse website die beweert vooral heel erg met ‘onderzoeksjournalistiek’ en met ‘digitale technieken’ bezig te zijn…  Feit is:  wat die linkse nepjournalistjes van Apache met die 67000 euro belastinggeld gemaakt hebben interesseert geen hond.

Hallo, Jambon?  Zou u nog wat nutteloze subsidies aan linkse charlatans willen schrappen, aub?  We weten een adres.

Goed artikel? Steun ons dan aub!

REACTNIEUWS werkt volledig met vrijwilligers. Dankzij jouw bijdrage betalen we de kosten van de website voor domein en hosting, en kunnen we via promotie méér mensen met het échte nieuws bereiken. Samen doorbreken we de leugens van de linkse pers!

€1,00

One comment

  1. Subsidiekraan DICHT naar die gauchistische Roodhuiden van Apache, niet smossen met ONS belastinggeld

Comments are closed.