Activist tegen Plaasmoorde opgepakt in Zuid-Afrika

De leider van de kleine beweging ‘The Crusaders’, dhr. Harry Knoesen, is onlangs opgepakt door de politie nadat hij een video had opgenomen waarin hij opriep om een einde te maken aan het onrecht en de plaasmoorde die Zuid-Afrika sedert 1994 teisteren. De organisatie ‘Black land First land (BLFL)’ heeft hem naar aanleiding van die opname beschuldigd van racisme. Dhr. Knoesen is in het politiebureau van Schoeman in de voormalige provincie Oost-Transvaal opgesloten. Generaal Izak van Zyl, de zelfbenoemde leider van het ‘Boerenlegioen’, is niet gearresteerd, hoewel hij zich uiterst kritisch uitgelaten heeft over het onwettige ANC-regime.

Dhr. Danie Varkevisser, de leider van de Afrikaner Volksparty, heeft alle Afrikaners opgeroepen om niet het voorbeeld van dhr. Knoesen te volgen, omdat dit zinloos is zolang dat regime aan de macht is en zoiets niets positiefs oplevert. Hij refereerde hierbij aan de gebroeders Pretorius die 20 jaar geleden al probeerden de communisten te verdrijven maar vanwege dit feit al jaren in de gevangenis doorbrengen.

Dhr. Varkevisser zei voorts: “Hoewel ons volk in een eenzijdige oorlog van lage intensiteit verwikkeld is, is ons sterkste en meest effectieve wapen telkens weer de politiek”. Hij wees erop dat de AVP ook op dit terrein opereert. “Alleen als u als Afrikaners schouder aan schouder staat zullen we het nationalisme gelijk een golf kunnen laten rollen zodat de wereld versteld zal staan net zoals tijdens en ná de Anglo-Boerenoorlog het geval was!”.

Met een verwijzing naar de komende viering van Geloftedag op maandag 16 december sprak hij het volk moed in om net als bij de overwinning bij Bloedrivier op de Here te blijven vertrouwen.

One comment

  1. Deze “Afrikaners”, telgen der “Boers” zouden hier kunnen opgevangen worden als ECHTE asielzoekers !

Comments are closed.