Maar u, met uw iets ouder wagentje, mag Brussel niet meer in!

Terwijl de Brusselse regering het aantal voertuigen in Brussel met 10% wil verminderen, beschikken de vijf ministers en drie staatssecretarissen van de Brusselse regering in totaal over 32 voertuigen. De rood-groene regering, aangevuld met de Défi’er Clerfayt en de Open VLD’er Gatz, is zowat de meest linkse regering die men zich kan inbeelden. Links betekent ook dat het wagenpark niet uit Twingo’s, Micra’s of kleine elektrische wagentjes bestaat, maar wel over Audi’s A6, BMW’s en de zware Mercedessen, die uiteraard over de juiste euronormen beschikken. Of wat had ge gedacht?

De Brusselse ‘regering’ van links naar rechts: Bernard Clerfayt (DéFi), Nawal Ben Hamou (PS), Elke Van den Brandt (Groen), Rudi Vervoort (PS), Alain Maron (Ecolo), Pascal Smet (one.brussels-sp.a), Barbara Trachte (Ecolo) en Sven Gatz (Open Vld).

Honderdduizenden landgenoten zullen hun iets oudere wagentje van de hand moeten doen, willen ze niet zwaar beboet worden als ze na 1 januari 2020 nog in Antwerpen, Gent of Brussel binnenrijden. Andere steden en gemeenten overwegen die ondoordachte, discriminerende en asociale maatregel. Zo maar even 620.000 voertuigen moeten naar het schroot of naar Bamako of Ouagadougou worden overgescheept. Dat allemaal omdat de dames en heren politici beslisten om idiote lage emissiezones te installeren. Dat die lage-emissiezones nauwelijks effect hebben, blijkt uit verschillende studies. Een klein kind weet immers dat lucht geen rekening houdt met gemeentelijke, provinciale, of landgrenzen. Heel dat LEZ-gedoe brengt trouwens geld op, veel geld. Bestuurders van oude en ‘vervuilende’ auto’s, die toch een ritje waagden, hebben de stadskas van Antwerpen al met miljoenen euro’s gespijsd.

Onlangs hoorden we een cabaretier de spot drijven met de Antwerpse LEZ-zone: “Antwerpen beschikt over een LEZ-zone, beste mensen. Ze ligt tussen de drukste autostrade van het land, een wereldhaven met zware schepen en de petrochemie”. Kan het inderdaad nog idioter?

Brussel

Wie in Brussel woont, werkt, of langskomt, weet wat het is, te leven met wereldvreemde politici, vaak van Groen of Ecolo. In de nieuwe Brusselse regering zit sinds kort Elke Van den Brandt (geboren in… Borgerhout in 1980) Brussels Minister voor Groen, belast met Mobiliteit, Openbare Werken en Verkeersveiligheid. Wanneer we dat wicht in de media zien verschijnen, dan weten we dat er idiote beslissingen op ons afkomen.

Dat geldt eveneens voor andere groenen en politieke kwallen als de socialist Pascal Smet. Het lijkt wel of dat soort politici er plezier in vinden om het volk te koeioneren. Zo nemen ze de eisen van Greenpeace – die wil dat de volgende Brusselse gewestregering een ambitieus plan opstelt om van auto’s met fossiele brandstof af te geraken – klakkeloos over. Deze politieke parvenu’s laten zich in de meest luxe wagen vervoeren, terwijl Pol en Klein Pierke zijn wagentje voor een appel en een ei van de hand moet doen, en vaak (meestal) geen centen heeft om zich een nieuw voertuig aan te schaffen. Daar worden we nu echt kwaad van.

De VAB vindt dat steden en gemeenten met een LEZ voor voldoende alternatieven moeten zorgen. Voldoende laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen maakt daar onderdeel van uit. Met deze opmerking van de VAB, ooit een Vlaamsgezinde organisatie, moeten we het stellen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “8 Brusselse ministers en staatssecretarissen beschikken over 32 luxevoertuigen”

  1. Dat is het voorbeeld hoe ze mensen willen tonen hoe het niet mag als men de schulden last verminderen wil verminderen ! Zij voelen dat niet hun zorg , hun hoge functies eisen joch passende wagens ! En de schuldenberg daar moeten de bevolking maar voor zorgen

  2. De lusten zijn altijd voor de “zelfverklaarde” leiders van dit land, de lasten zijn altijd voor de Hardwerkende Vlaming, de modale, brave, wetgehoorzamende burger. Wanneer stoppen we met die Vlaming te zijn. De Vlaming die het leven beschouwt als een “Heilige Mis” : men mag fluisteren of indutten, schreeuwen is verboden. Wanneer worden we met zijn allen eindelijk wakker en roepen we : genoeg is genoeg !
    Mr. Spock (van Mr. Spock’s Blog site)

Trending

%d bloggers liken dit: