Anti-Zwarte Piet-activisten intimideren winkeliers en verwijderen spullen

De organisatie KOZP (Kick Out Zwarte Piet) lijkt tot steeds extremere acties over te gaan. Voormannen en activisten van de organisatie worden door de landelijke pers als gezellig en met een redelijke boodschap gepresenteerd, maar de feiten wijzen een hele ander kant uit. De facebookbladzijde VoorZwartePiet heeft zeer recente videobeelden gepubliceerd, waarop de activisten winkeliers intimideren en tegen hun zin in Zwarte Piet-spullen uit de winkel weghalen. Het speelt zich af in twee Amsterdamse winkels en zijn vermoedelijk gemaakt na een demonstratie tegen het traditionele Sinterklaasfeest, waarin Zwarte Piet een grote rol speelt.

6 comments

  1. Blijf met je poten van andermans spullen af. Een winkelier mag zelf bepalen of hij pikzwarte Zwarte Pieten, roetveegpieten, regenboogpieten of andere Pieten in zijn winkel plaatst. Gajes!

  2. Sinterklaas en zwartepiet is een kinderfeest af blijven Marianne en johan

  3. Ingehuurd zijn ze wel, maar jaloers ook – links wil zelf Sinterklaas en Zwarte Piet spelen voor iedereen…

  4. Ik denk dat ze door de elite ingehuurd zijn om rotzooi te trappen, gewone mensen doen zulke stomme dingen niet, ja een steletje werkschuwen, laat zich voor terrorisme betalen! Opsluiten die hap!

    1. Mijn idee. Wanneer mensen met een in een gastland geldende cultuur niet uit kunnen komen, is er altijd een weg terug. Maar ja, betaald rotzooi trappen schijnt ook in Nederland (evenals de antifa in Duitsland) toch lucratiever….

Comments are closed.