Anti-Zwarte Piet-activisten intimideren winkeliers en verwijderen spullen

De organisatie KOZP (Kick Out Zwarte Piet) lijkt tot steeds extremere acties over te gaan. Voormannen en activisten van de organisatie worden door de landelijke pers als gezellig en met een redelijke boodschap gepresenteerd, maar de feiten wijzen een hele ander kant uit. De facebookbladzijde VoorZwartePiet heeft zeer recente videobeelden gepubliceerd, waarop de activisten winkeliers intimideren en tegen hun zin in Zwarte Piet-spullen uit de winkel weghalen. Het speelt zich af in twee Amsterdamse winkels en zijn vermoedelijk gemaakt na een demonstratie tegen het traditionele Sinterklaasfeest, waarin Zwarte Piet een grote rol speelt.

6 comments

    1. Mijn idee. Wanneer mensen met een in een gastland geldende cultuur niet uit kunnen komen, is er altijd een weg terug. Maar ja, betaald rotzooi trappen schijnt ook in Nederland (evenals de antifa in Duitsland) toch lucratiever….

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.