De Lijn voegt hoofddoek toe aan uniform, op vraag van UNIA

Bij De Lijn werden twee nieuwe kledingstukken toegevoegd. Een pet en een hoofddoek. Het is Vlaams volksvertegenwoordiger Filip Dewinter die hiermee naar buiten komt op sociale media.

Op aansturen van UNIA wordt de hoofddoek ingevoerd bij de gesubsidieerde Vlaamse vervoersmaatschappij. Ze noemen het een “inclusieve oplossing voor mensen die hun hoofd wensen te bedekken omwille van redenen van medische, religieuze of andere aard“. De boodschap werd gebracht door een zekere C. R., die – hoe kan het ook anders met zo’n exotische naam – de functie heeft van Teamleider Welzijn & Diversiteit.

Of ook andere religies kledij gaan krijgen, aangepast aan het De Lijn-uniform, werd nog niet meegedeeld. Minister van Samenleven Bart Somers is ongetwijfeld weer in zijn nopjes. Zulk een verrijkende evolutie!

33 comments

 1. Sorry hoor wat jij alles schrijft. Varkensvlees onrein. Niet te geloven dat u zoiets schrijft, ga dan terug naar uw eigen land.

 2. Verzuuurde mensen!!! Bah bah ! Hoe kan je zo zijn?! Jullie reacties zijn gewoon MISSELIJKMAKEND!!! Zoveel haat! Laat iedereen toch in zijn waarde en zelf beslissen wat ze wel en niet aandoen.. Wat een azijnpissers ! Arm België! Als ze niet werken is ‘t niet goed en als ze wel werken is het ook niet goed.🤦‍♀️

 3. Ik wil ook een LIJN tram besturen met mijn nonnen kap op. “Geen discriminatie op basis van religie”, UNIA !

  1. Ik wil een halsketting dragen met een Vlaamse Leeuw dragen iiiiiiiii

 4. Ik vind het erg dat sommige mensen direct een link leggen op reacties waar wij niet van weten welke nationaliteit ze schrijft en toch een vooroordeel hebben dat het een Noord Afrikaan is schande ….

 5. Even een rechtzetting. Het kledingstuk in kwestie is een HAARBAND. Geen hoofddoek. Er is over een hoofddoek nog NIETS gecommuniceerd of niets in de kledijcommissie verschenen.

 6. Hahah man man man man man man…en ik dacht en geloofde dat er geen raciste meer waren? Vieze vuile ratten da golle zijt vieze krabbers jullie zijn zelf ene pot nat geen doel in jullie leven jullie leven bestaat uit andere te bespioneren en dan te oordelen op basis van wat jullie zien en dit alleen in dit kikkerlandje.. tis daarmee dat ze in ons cultuur langer leven dan jullie marginale belgen. Lang samen met een belgische en door dit ga ik ook zeggen MIJN mensen eerst kruipt den boom in bitch jullie racist ik racist! Belgische mensen hebben ook religie hoor.. RACISTENDOM!

  NVDR: Normaal gezien publiceren we dit soort scheldreacties niet, maar deze laten we toch maar staan, omdat het échte racisme er toch maar weer mooi in blootgelegd wordt: de allochtoon omschrijft zijn cultuur als ‘onze’ cultuur, en spreekt over ‘marginale belgen’. Zeg Zaki, als het in ‘jullie cultuur’ dan toch allemaal zoveel beter is, waarom ga je dan niet lekker terug naar Noord-Afrika? Of zou er dan toch een reden zijn dat jullie allemaal zo graag van ginder naar hier verhuizen? Wellicht omdat het hier mooier, properder, beter, rijker, welvarender, beter georganiseerd is dan in Noord-Afrika – nou ja, tenminste op die plekken, waar de VLamingen nog in de meerderheid zijn? Komaan, bewijs dat het ginder beter is en GA TERUG. DAN ben je pas geloofwaardig.

  1. Een duim voor NVDR! Waarom blijven ze hier en blijven ze komen? Goede vraag. Waarom moeten onze kinderen in de stadsscholen in heel de klas overdreven gesuikerde thee drinken en moeten ze Halal vlees eten? en dit klaargemaakt door een Marokkaanse vrouw. Een Marokkaanse “leraar” komt te vertellen dat in Marokko de mannen en de vrouwen samen op café gaan. Ik ben er geweest en ik kan jullie vertellen dat ik wel ALLEEN mannen ganser dagen in theehuizen zitten, maar een café met mannen en vrouwen samen niet. Wel in café’s waar de toeristen komen enb ook jonge Marokkanen om jonge meisjes, en minder jonge dames komen verleiden.

 7. Hier word alleen maar gesproken over de Islam/moslima’s en hoofddoeken. Dit heeft toch echt te maken met religie. En in mijn ogen die personen die daarover alleen maar praten zijn racistisch bezig. Als je alleen maar durft te spreken over moslima’s en hun hoofddoeken. Alsof wij geen normale mensen zijn!!! Er word hier niet gesproken over mensen die een hoofddeksel dragen die een medische achtergrond hebben of iets. Laat de Islam en of moslima’s in hun waarde, wij zijn ook mensen personen moeders zussen schoonzussen. Jullie spreken over ons alsof wij dieren zijn. Het heeft met opvoeding te maken dat je zo wreed kunt communiceren over andermans religie, in mijn ogen heb je geen goed gemanierde opvoeding genoten als je je zo profileert op deze site. Ooit gehoord van wederzijds respect???? En de meeste van hen die hierzo zoveel te klagen hebben over de Islam/moslima’s ennhoofddoeken, die kunnen niet eens normaal ABN Nederlands spreken en/of typen, schrijven. Met al hun spelfouten erin!

  1. “Racistisch” ? Sinds wanneer zouden Muzelmannen dan een aparte…. “mensenras wezen”. Hoezo dan “racistisch” ? U ijlt, mogelijk haram merguez gegeten ?

   1. Excuus?
    Beter praat je niet, als je niet eens weet hoe Islam in mekaar steekt!
    Met je varkensgebraad smuller, jullie onwetende personen hebben echt domme opmerkingen. Als je een beetje weet hoe de Islam in mekaar steekt weet je dat een moslim alleen maar Halal eet.
    En absoluut geen varkensvlees eet want dat is onrein en Haram.
    Nogmaals jullie ontwetende personen kunnen niet eens normaal ABN Nederlands typen en/of schrijven….

 8. Waar zijn ze toch allemaal mee bezig die moslims krijgen in ons eigen Belgenlandje alles gedaan. Zwarte Piet mag niet meer, kerstmarkt niet meer wat gaat er nog volgen.

 9. ik werk bij de lijn id is bevestigd er rijden veel moslimas bij ons ; en nu de hoofddoek is toegestaan zullen jullie er nog meer met te maken krijgen ,

  1. Krijgt de lijn andzrs geen chauffeurs bijeen of zo. Als het ni goe is voor de moslims dien ma klachten in bij de vleet en ze kriijgen alles gedaan. Wij weten nog ni eens waar je moet zijn voor da centrum. Nochthans racisme tegen de Belgen bestaat ook hoor maar dat mag ni gezegd of geweten worden zeker

 10. ik zal mijn kinderen voortaan met de auto naar school voeren veiliger dan een islam en moslim aan het stuur de lijn moest zich schamen ik hoop dat ze geen enkel bestuurder meer vinden het zal rap gedaan zijn volgen de keer stem ik ok
  Vlaams belang

  1. Je suppose que vos enfants ne prennent pas les transports en commun stib puisque la majorité des chauffeurs sont musulmans.

   Signée : Conductrice de Bus musulmane et fière de l’être. 😉

  2. Veiliger dan een islam en moslima aan het stuur? Ten 1e islam is een godsdienst hoe kan dat aan het stuur zitten en wat is uw probleem met een moslima aan het stuur? Niet elke moslim is een terrorist.. beetje kinderachtig om iedereen over een kam te scheren! Khoop dat uw voortaan vaak in de file zal staan met uw auto.

 11. Echt ze moeten zich schamen in hun eigen land werken ze zonder hoofddoek en hier willen ze het invoeren

 12. Reactie van Marc Descheemaecker op mijn mail : heeft niks met geloof te maken.
  Dit horen we al 30 jaar, maar zie de realiteit.
  Mijn conclusie : laffe houding van N-VA.

 13. Binnenkort alleen nog Moslems op de lijn .als niet moslem worden wij gefixeerd.goe bezig??

 14. Waar jullie je druk in maken.
  Denk nu niet dat je een moslima met een hoofddoek een bus ziet besturen.Deze vrouwen zitten thuis,werken niet.
  Hun taak is zo veel mogelijk kinderen kweken.Dus maak jullie toch niet druk. 🤪

  1. Voyagez un peu. .. allez à Londres, Canada etc et vous verrez se qu’elles sont les femmes voilées. Déjà un diplôme plus élevé que vous.

   1. Spreek nederlands aub. Pas je aan in het land waar je te gast bent of nee waar jullie je opdringen

 15. Als die ‘ALLESBEKOMERS’ plots ‘t in hun bolleke gaan krijgen da iedere passagier op hun bus mogelijks iets schadelijks meenam, is’t volgende dan ‘ALLEEN NAAKTE RITTEN’ met enkel mensen die naakt waren/zijn opge-stapt? Waar gaan we naartoe zeg, onze regering is al gebrainwached, staat als paal boven water!!!

 16. Inclusief, zei u? Betekent dat in oorspronkelijk Nederlands niet ‘insluitend’? Juist, de Westerse samenleving raakt hoe langer hoe meer ingesloten door symbolen die door de man en vrouw in de straat als vijandig worden ervaren. Of is het de heimelijke bedoeling van Unia zich te profileren als een propagandamachine voor het Vlaams Belang?…

 17. Als je zo’n bus ziet aankomen, met een kopvodje achter het stuur, maar niet instappen en de volgende bus nemen! Gaan ze wel nadenken, als er bijna niemand meer instapt!

  1. Ga nog liever tevoet dan in te stappen als er met een vod rond haar hoofd gedraaid achter het stuur zit. Steek u kop nog wat dieper in zand regering kwakzalvers

   1. als jullie echt op hun vraag ingaan om een hoofddoek te dragen zijn jullie niet goed bezig in hun thuisland dragen ze geen hoofddoek het is enkel om ons te provoceren . wij zijn wel in België religie heeft hier niets mee te maken .

Comments are closed.