Enkele Nederlandse topdiplomaten lieten deze week, in het licht van een constante hetze tegen Rusland, een positief geluid horen. Onder andere voormalige Nederlandse ambassadeur in Moskou Renée Jones-Bos en oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot pleiten voor meer dialoog met Rusland. Het advies van beide heren is dat ‘Belangrijke buren moet je bij je houden’. Ze kregen bijval vanuit het Forum voor Democratie en de PVV die beiden al langere tijd een serieuze dialoog met het land willen.

Jones-Bos deed deze opmerkelijke uitspraken dinsdagavond tijdens een bijeenkomst in Brussel, die was georganiseerd door de Nederlandse ambassadeurs bij de EU, de NAVO en in België. “Er is op dit moment geen EU-Ruslanddialoog. Europa moet harder nadenken over de relatie met Rusland. Nederland speelt een rol. Om instrumentele redenen vind ik dat we meer dialoog met Rusland moeten hebben.”

Aangeschoven bij nieuwsprogramma WNL, liet Baudet weten een betere relatie met Rusland niet meer dan logisch te vinden. “We moeten normaal omgaan met onze buurman. Je moet op een professionele en zakelijke manier omgaan met de landen om je heen. De hetze en obsessie tegen Rusland komt al van voor MH17. Het is goed dat ze wat normaliseren en realistischer worden”.

Het eerder genoemde pleidooi van Jones-Bos krijgt steun van oud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot en zal naar verwachting ook een van de opties zijn van een Rusland-strategie die de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok in december presenteert.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: