In heel het land komen gewone Nederlanders samen om te manifesteren voor het behoud van Zwarte Piet bij het Sinterklaasfeest en tegen de druk van de landelijke beleidsmakers om dit te veranderen. Zo ook in ’s-Hertogenbosch waar gisteren honderden mensen naar het centrum van de stad kwamen om aan een manifestatie voor het traditionele Sinterklaasfeest mee te doen. Bij de intocht van dit jaar wil het stadsbestuur in de stad nep-pieten meesturen en dit stuit op een hoop verzet, vandaar deze manifestatie op de woensdagavond, om de intocht van de Sint aanstaande zondag niet te verstoren.

Er was op de Markt in de stad een podium ingeregeld, waarop een aantal sprekers te horen waren, daarbij kon men Sinterklaasliederen beluisteren, die vervolgens door de aanwezigen werden meegezongen. Sommige mensen hadden zich als Zwarte Piet verkleed en werd er gezellig gesproken en wat gedronken.

Onder de demonstranten was ook senator Alexander van Hattem van de Partij voor de Vrijheid aanwezig, die demonstranten een hart onder die riem stak. Daarnaast vooral veel jonge ouders met kinderen die de bijeenkomst aandeden. Ook waren er een paar spandoeken opgehangen. Het verliep in alle gemoedelijkheid onder het toeziende oog van een aantal politieagenten.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: