150.000 demonstranten de straat op voor Poolse onafhankelijkheidsmars

Gisteren trokken net als ieder jaar Poolse nationalisten massaal naar de hoofdstad Warschau voor de onafhankelijkheidsmars. De demonstranten droegen vele Poolse vlaggen mee, scandeerden ‘Nee tegen de Europese Unie’ en ‘God, eer, vaderland’, daarnaast waren er spandoeken te zien voor het leven en tegen de homolobby. Er waren onder de demonstranten ook veel buitenlandse gasten aanwezig, waaronder activisten van de nationalistische actiegroep Voorpost. Vooraf aan de demonstratie was er een gebed, daarna een aantal toespraken en muziek. Het verliep allemaal in goede stemming en zonder veel problemen, ondanks enkele provocaties van extreemlinks.

One comment

  1. Als die regering hetzelfde doet als de Nederlandse heeft demonstreren geen enkele zin. Omdat democratie. Wordt bepaald door een select. Gezelschap Die een dikke boterham verdiend. Aan de EU

Comments are closed.