De Spaanse nationalisten van Vox hebben gisteren bij de landelijke verkiezingen voor het congres een klinkende overwinning geboekt en zijn nu de derde partij van het land. Meer dan een verdubbeling van het aantal zetels haalt de partij binnen, van 24 zetels naar maar liefst 52 afgevaardigden. 3.604.063 mensen stemden op de partij en dat maakt 15,1 procent van de totale stemmen. De conservatieven gaan ook behoorlijk vooruit en bezitten na deze uitslag 88 zetels. De sociaal-democraten blijven de grootste partij van het land met 120 zetels, hoewel ze lichtjes achteruit gaan. Na het tellen van de stemmen bleek dat de opkomst van de stemgerechtigden op 69,87 % lag.

De verrechtsing van het land lijkt van doen te hebben met de onlusten in Catalonië en de immigratie-invasie die ook in Spanje goed voelbaar is. Vox trok naar het publiek toe met een 100-punten programma met standpunten over allerlei maatschappelijke onderwerpen, maar heeft zeer actief campagne gevoerd voor de eenheid van Spanje, alle Spaanse symboliek en taal en keerde zich tegen de invasie van Afrikanen en wenst dat gelukzoekers het land worden uitgezet.

Opvallend verliezers waren de extreemlinkse partij Podemos, die wel de vierde partij blijven met 35 zetels, maar er toch zeven moeten inleveren. Een ramp was de verkiezing voor de middenpartij Ciudadanos, die zomaar 47 zetels kwijtraken en op 10 zetels uitkomen. De sociaal-democratische PSOE is echter nog wel duidelijk de grootste partij van Spanje met 120 zetels en de komende tijd zal de partij in het congres van het land op zoek moeten naar een meerderheid om een regering te vormen. Onduidelijk is nog of dit gaat lukken.

Vox en haar aanhang door het dolle heen;

Internationale pers kijkt gespannen naar overwinning Vox;

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Verkiezingsoverwinning Spaanse nationalisten, sociaal-democraten grootste partij”

  1. Catalonië is een wingewest voor Spanje omdat, zo vernam ik, de Catalonen veelal harde werkers zijn die relatief veel belasting opbrengen voor Spanje. Of ik zo blij moet zijn met de overwinning van VOX vraag ik me dus af.

Trending

%d bloggers liken dit: