Deze week presenteerde de Nederlandse minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag het nieuwe logo van Nederland om in contact met het buitenland te gebruiken. Het beeldmerk combineert de oranje tulp met de Engelse vertaling van Nederland. Het kwam op een storm van kritiek te staan vanuit allerlei hoeken, vanwege substantiële kosten voor een dergelijke opdracht, alsmede inhoudelijk zoals de asymmetrie van de tulp. De nieuwe stijl zou volgens minister Kaag juist duidelijker laten zien wat Nederland te bieden heeft.

Veel van de negatieve reacties richten zich op de kosten van het beeldmerk, wat wordt gezien zien als ‘over de balk gooien van geld’. In respons op deze kritiek liet de minister weten dat het gaat om ‘heel normale modernisering’. Daarnaast is minister Kaag van mening dat als het gaat om miljarden en banen in Nederland, 200.000 euro als eenmalige investering maar een klein bedrag is.

De inhoudelijke, vooral grafische kritiek op het logo werd aardig opgesomd op de sociale media;

– ‘the’ ontbreekt
– de tulp wordt niet herkend
– de tulp is asymmetrisch
– de linkerpoot vd linker-N is raar gevormd
– de liggende poot vd L is te lang
– de L lijkt een joint
– de hoofdletter N in Netherlands is te klein
– de t is korter dan de h

Hieronder staat nog het oude, niet meer te gebruiken logo;

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Nederland heeft nieuw en Engelstalig logo: kosten 200.000 euro”

  1. Ze weten zich er altijd met smoes uit te lullen!
    Geef het maar uit aan onze mensen die het nodig hebben!

Trending

%d