Na Dormaal ook elektrische fietsen besteld voor asielzoekers in het Klein Kasteeltje

Hoeveel betaalt u voor uw elektrische fiets? Minstens 700 euro. Hoeveel betaalt een asielzoeker voor zijn elektrische fiets? 0 euro. Is dat normaal? Neen. Mag u daar kwaad om worden? Jazeker!

Nadat in het asielcentrum van Dormaal al 28 elektrische fietsen werden afgeleverd voor de verplaatsing van de asielzoekende ingenieurs, dokters en advocaten die voor onze pensioenen gaan zorgen, werd zopas een offerteaanvraag uitgeschreven voor de aankoop van – opnieuw – elektrische fietsen ter waarde van 30.000 euro. Dit keer met bestemming ‘Klein Kasteeltje’. Want daar is duidelijk nood aan. Denken ze in Brussel.

Dries Van Langenhove, de onafhankelijke volksvertegenwoordiger in de Vlaams Belangfractie, stelde aan Maggie De Block – onder de asielzoekers beter bekend als Gulle Sinterklaas – enkele vragen omtrent deze offerteaanvraag. Maggie heeft het blijkbaar te druk, want een antwoord kwam er vooralsnog niet. Blijkbaar iets met ‘regering in lopende zaken’ en zo. Maar ondertussen toch maar geld uitgeven op uw en onze kosten, aan luxeproducten voor asielzoekers uiteraard, niet aan prioritaire zaken.

Dries: “Wat kosten de elektrische fietsen voor het centrum te Dormaal? Hoeveel fietsen werden/zullen worden aangekocht voor het Klein Kasteeltje? Waarom hebben asielzoekers nood aan elektrische fietsen? Werden er eerder reeds elektrische fietsen of scooters aangekocht voor andere asielcentra?” En Dries denkt in de eerste plaats aan de inwoners die bezwaren hebben met een asielcentrum in hun achtertuin: “Plant u binnenkort een persoonlijk overlegmoment met de inwoners van Zoutleeuw en Dormaal, die terecht stellen dat zij niet goed geïnformeerd werden en worden?” Maggie De Block: “… stilte …”

Met een paars-groene regering in het verschiet houden we ons hart al vast voor een nooit geziene asieltsunami. Wie wil investeren in elektrische fietsen is het nu wel de moment!

4 comments

 1. https://www.facebook.com/242131675896381/posts/2379193362190191/

  Factcheck: “Fedasil koopt elektrische fietsen voor asielzoekers” verscheen de afgelopen dagen op de sociale media. Klopt dit? Neen! ⤵️

  👉 Het Klein Kasteeltje heeft een offerteaanvraag uitgeschreven voor vier elektrische plooifietsen voor gebruik door het personeel voor verplaatsingen in het Brusselse.

  👉 Deze plooifietsen kosten uiteraard geen €30.000. De “OO < €30.000” betekent dat het een overheidsopdracht is van minder dan €30.000.

  👉 Deze aankoop gebeurt in het kader van het mobiliteitsplan dat door elke vestiging van een bedrijf of organisatie die meer dan 100 personen tewerkstelt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moet opstellen.

 2. Waarom een meestal jonge kerel zo nodig op een electrische fiets moet rijden is me niet erg duidelijk.Kan niet volstaan worden met een gewone trapfiets wat al een luxe vervoermiddel is van deze woestijnruiters.

 3. Zo is het niet moeilijk om een gat van € 11 miljard te maken, want die fietsen zijn niet de uitzondering.
  Waarschijnlijk zijn er nog zo veel van die aankopen die de bevolking niet mag weten !
  Dit is wel ONS belasting geld. Hallo wachtlijsten voor gehandicapten en…en…en…..

Comments are closed.