Moslimextremisten blijven welkom in België. Diegenen die in andere Europese landen worden uitgewezen kunnen in ons land ongestoord hun ding doen.  Dat blijkt uit het een antwoord van minister Koen Geens (CD&V) op enkele pertinente vragen van Vlaams Belang Kamerlid Katleen Bury.

De radicale imam Mahmood Amr, hoofd van de in Duitsland en nog enkele andere landen verboden stichting Al-Aqsa en lid van de terreurbeweging Hamas, werd in 2004 Duitsland uitgewezen als een gevaarlijke radicale islamist. Na zijn uitwijzing trok hij naar België waar hij zich bezig hield met de Belgische afdeling van Al-Aqsa. (Vandaag gekend onder de naam Aksahum en gevestigd Sint-Jans-Molenbeek.)

Fondsenwerving voor Hamas

De stichting Al-Aqsa werft fondsen voor Hamas en wordt verdacht van financiële steun aan Al-Qaida. De vereniging staat ook op de lijst van het Office of Foreign Assets Control, het bureau voor financiële inlichtingen en handhaving van het Amerikaanse ministerie van Financiën, dat regeringen wereldwijd gevraagd heeft om de rekeningen van Al-Aqsa te blokkeren.

België blokkeert geen rekeningen van Al-Aqsa (Aksahum) 

Minister van justitie Koen Geens verduidelijkte dat België de rekeningen van Al-Aqsa (Aksahum) helemaal niet blokkeert. Volgens de minster is Aksahum niet bezig is met het financieren van Hamas, “maar wel met sponsoren van het boren van waterputten in Palestina”. Daarmee staat Geens lijnrecht tegenover het standpunt van de overige Europese landen.

Zelfs onze Staatsveiligheid vindt het niet eens nodig om de in ons land verblijvende moslimextremist Mahmood Amr op te volgen. Volgens minister Geens is de man geen gevaarlijke extremist. Het is dezelfde man die in andere Europees land omwille van zijn extremisme werd uitgewezen.

“Ons land blijft draaischijf van het moslimextremisme in Europa”

Vlaams Belang kamerlid Katleen Bury hekelt de laksheid van onze huidige en voorgaande  regeringen:

“België blijft binnen Europa de draaischijf van het moslimextremisme en terrorisme”, zo zegt ze.Wie in een  andere lidstaat van de EU wordt uitgewezen omwille van extremistische activiteiten, heeft ook in België geen enkele plaats.”

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: