Wanneer alle illegale criminelen hun straf in hun land van herkomst moesten uitzitten was er niet alleen plaats over in onze gevangenissen. Het zou ons dagelijks precies 330.412 euro of 120 miljoen euro per jaar besparen. Het was Jan Penris (Vlaams Belang) die wou weten hoeveel die illegale criminelen ons dagelijks kosten. Het antwoord van onze Dienst Gevangenissen was nog erger dan algemeen werd verwacht. 

Meer dan één gevangene op vijf is een illegaal. De eerste keer dat Penris deze cijfers opvroeg was in 2017. Toen bleek dat 44 procent van de gedetineerden niet-Belg was. Gevangenen met de dubbele nationaliteit en diegenen die tijdens hun criminele carrière de Belgische nationaliteit bemachtigden werden hierbij als Belg beschouwd.

Steeds meer illegalen in onze gevangenissen

Nu werden nieuwe cijfers weergegeven. Die weerspiegelen perfect de huidige situatie in onze gevangenissen. Het aantal illegalen in Belgische gevangenissen neemt hals over kop toe. De voorbije vijf jaar steeg hun aandeel met meer liefst 22 procent (21,9 om precies te zijn). Terwijl in 2014 ‘maar’ 1704 illegalen in onze gevangenissen resideerden is hun aantal op 1 september 2019 opgelopen tot 2260. De meesten onder hen zijn Albanezen. Ze worden op de voet gevolgd door Algerijnen, Marokkanen en Turken.

Dagprijs van 146,20 euro

Onze dienst van het gevangeniswezen berekende dat één gedetineerde ons dagelijks 146,20 euro kost. Dat betekent een totale dagelijkse uitgave van 330.412 euro of 120 miljoen euro per jaar.

Illegalen

Illegalen hebben dus geen recht op verblijf in ons land. Ze kregen eerder het bevel om ons land te verlaten. Anderen kregen een inreisverbod of zagen hun verblijfsrecht ingetrokken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Illegale gevangenen kosten ons jaarlijks ruim 120 miljoen euro”

  1. Ook Nederland zou zich dat eens moeten gaan realiseren met 250 euro per dag detentiekosten, als duurste van Europa !

Trending

%d