De Ghanese activist Jerry Afriyie heeft forse subsidies van de Gemeente Amsterdam ontvangen, zo blijkt uit onderzoek van de organisatie Cultuur onder Vuur. Zijn eigen stichting ontvangt direct gelden, maar ook via omwegen betaalt de gemeente Amsterdam goed om deze extremistische boodschap draaiende te houden. Afriyie wordt overal uitgenodigd om zijn ongenoegen over Nederland en de Nederlandse cultuur te uiten en heeft als mikpunt het traditionele Sinterklaasfeest met daarin kindervriend Zwarte Piet.

Het verstrekken van dergelijke subsidies is wellicht opvallend ook omdat Afriyie in 2017 werd veroordeeld voor het aanvallen en verwonden van een politieagent tijdens een demonstratie tegen Zwarte Piet. Normaliter willen gemeentes zich niet binden aan dergelijk individuen, maar dat geldt duidelijk niet voor de gemeente Amsterdam.

Directe subsidie van gemeente
Het lespakket hoort bij de Dag van Empathie, die Afriyie’s Nederland Wordt Beter organiseert. Deze dag ontvangt € 8.500 directe subsidie van de gemeente Amsterdam, zo blijkt uit het register. Daarbovenop ontvangt Afriyie’s initiatief ook geld van gesubsidieerde organisaties als Stichting Alle Kleuren en Stichting Operatie Periscoop. De laatstgenoemde organisatie kreeg in 2017 239.600 euro subsidie van de gemeente Amsterdam. Geld dat dus deels naar Afriyie’s activisme vloeit.

Bron: cultuurondervuur.nu

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

64 reacties op “Zwarte Piethater Jerry Afriyie blijkt Amsterdamse creatie”

 1. Er zou iemand energie moeten steken in een aanklacht indienen tegen de gemeente Amsterdam wegens haatzaaien. Subsidiëren van deze personen en organisaties kan alleen zo uitgelegd worden. Schandelijk wat een haatzaaiers in het Amsterdamse bestuur.

  1. Er zou iemand energie moeten steken in het tegen gaan van nep-nieuws.

 2. Sinterklaas is een Nederlandse traditie, al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaren lang. Er lopen hier veel ” vreemde vogels” rond, die anders willen. Luister vreemde vogel, dat jij hier mag wonen. leven en je handje op kunt houden en door de goedwillende Nederlander aan het vreten wordt gehouden,, wil nog niet zeggen dat jullie onze traditie kapot moeten maken. Het is zo simpel…OF je past je aan, of je sodemietert op en ga terug naar je eigen zandbak!
  Dank u, dit wou ik even kwijt!

  1. Precies. zo simpel is het!

  2. helemaal mee eens pas je aan in nederland als je hier woont !

  3. Een Nederlands traditie?? Hoe kom je daar nu bij?? Hoe lang ken jij zwart Piet?? En………. is het daarom een traditie??

 3. Welke ECHTE piet wil er nou bij lopen als roetveeg, blank, glitter of K3 piet???
  Echte pieten willen alleen maar zwart gesminkt worden.
  Laten daar mee beginnen:
  Alleen zwart, en anders geen piet figurant.

  1. Waarom Zwart….. deze figuur is al zo vaak van uiterlijk veranderd.

 4. Iemand die onze zwarte Piet haat is een vuile smerige racist.

  1. Juist! Precies zo is het!

 5. Nederland zou meer voor zijn eigen tradities moeten op komen, ik ben een donkere vrouw heb een afro kapsel but hey als Nederlanders naar Afrika zouden gaan dan moeten zij zich ook moeten aanpassen en geloof me je krijgt dan echt geen geld toe om zoiets op te zetten!
  En mijn dochter kan niet wachten om haar pieten pakje aan te trekken!

  Laat Nederland zich maar focussen op de stille armoede en de ouderenzorg en daar in investeren!

 6. Wie de Nederlandse cultuur en traditie niet accepteerd die heeft helemaal niks in Nederland verloren!

  1. En zo is het we zijn geen rassisten Tina en ricardo heel lief dat jullie dit schrijven

 7. Jerry airfryer

 8. En nog geld bijkrijgen ok wat the fuck is er mis met de gemeente allahdam

  1. What the fuck een hele traditie om zeep geholpen en gvd nog geld ervoor krijgen ook !!! Waanzin hoor

 9. Oprotten bruine zwarte piet wat doe jij hier nog vuile bomenklimmert laat het hoe het is ons feest is het al noet ver genoeg na de klote geholpen

 10. Amsterdam hoort toch allang niet meer bij Nederland.
  80 % zijn van die apen waar zelfs de echte Amsterdammer zich voor schaamt.
  Zou er een hele grote gracht omheen graven zonder bruggen en krokodillen zo groot erin dat niemand in een boot durf te stappen.
  De meeste rotte appels onder dat volk zit daar.

 11. Als dit waar is, moet de gehele gemeente raad van Amsterdam naar huis gestuurd worden. Zitten die te slapen daar. Laat ze maar onder curatele stellen, maak er maar een artikel 12 gemeente van. Stelletje schandalen om zo met gemeenschaps geld om te gaan.

  1. Alle subsidies moeten afgeschaft worden.

 12. Angelina van roekel

  Ik heb het al zo vaak geschreven….. : het voederplankje in mn tuin met ” gratis” zaadjes…. ik zag geregeld vogeltjes…. ze passeerden..floten een vrolijk deuntje…en pakte wat graantjes mee…. op een dag was ineens al het zaad op korte tijd op… er kwamen meer vogels…vreemde vogels …die ik nog niet had gezien…en hoe meer “gratis” ik zaad strooide hoe meer vreemde vogels…. op zeker moment krijste die vogels om meer gratis zaad… en hoe meer ik gaf hoe rumoeriger het werd… men mooie rustige terras was al vlug omgetoverd tot een troep van uitwerpselen en onrust…..het vrolijke deuntje van men lokaal vogelbestand kon ik niet meer horen over het gekrijs van de anderen…. op een dag nam ik dat “gratis” voederplankje weg en die vogels verdwenen vanzelf….. het is simpel ze…

  1. Helemaal waar.

  2. precies…..(ik pik ‘m even van je)

  3. Beter is het niet te omschrijven wat er momenteel in ons hele land gebeurt.

   1. Mooi terug naar Ghana, idioot. Bananenbootje terugpakken gek.

  4. DIT IS EEN GOEIE MAAR IN AMSTERDAM ZIJN ZE NIET ZO SLIM

 13. Wat een vuile vieze oplichter. Gaat lekker zo. Zakken vullen van gemeenschaps gelden.
  Kunnen ze beter voor de oude van dagen gebruiken. Te gek voor woorden, ik word hier echt niet vrolijk van bah wat een asoos.

 14. Zit ik ook aan tedenken behoud zwarte piet

  1. Wij moeten vechten tegen deze Ghanees die probeert met zijn actie tegen zwarte Piet te zijn en een duit geld mee krijgt
   € 8500,00 mee van de Gemeente Deze activist moet tot stoppen gedwongen worden.

  2. Femke Halsema weet zeker hier NIETS van🖕

 15. Links gemeente bestuur zijn pure landveraders verlogen hun eigen land en cultuur

  1. Links is het schuim van de aarde

  2. Dus als iets je niet aanstaat noem je het maar links.? …Dit soort verontschuldigend subsidie gedrag komt voort uit een misplaatst schuldgevoel betreffende en uit de tijd stammend van de lang achter ons liggende slavenhandel…Misplaatst omdat niet wij maar de moslim slavenhandel vele malen groter was en veel langer geduurd heeft en veel erger was en , zelfs vandaag de dag nog doorgaat in landen als Libië. Veel erger omdat jonge zwarte mannen door moslim sjeiks gehouden werden nadat op brute wijze hun scrotum en penis weggesneden was…als eunuchs konden ze dienst doen voor hun moslim meesters…Hoor jij ooit de moslims spijt betonen van hun slavenhandel?

   1. Ja haal de hele wereld er even bij het gaat over amsterdam ,nederland of is het
    IEDERLAND

 16. Gewoon lekker terug sturen naar zijn eigen zandbak!

  1. Geen geld meer naar amsterdam.

 17. Absurd en dit al jaren!

  1. Jan van Droffelaar

   Ons land wordt van binnenuit vernietigd

   1. Lijkt erop, in en triest. Hoe verkoop je dit verhaal naar uitkeringstrekkers, de minima, naar armen?

 18. Zo triest….ons belastinggeld naar een doel waar 0,00001% van Nederland achter staat.

 19. Waarom heeft niemand het over het echte feit van de geschiedenis. Sint nicolaas heeft juist de zwarte kinderen bevrijd uit slavernij ipv als slaven te gebruiken. Daarom wordt hij aangemerkt als kindervriend!! Maar dat ligt natuurlijk niet lekker in het weerstandskamp. Gewoon zielig blijven doen is makkelijker dan de waarheid willen zien. Er zijn altijd wel ongeletterde meelopers te vinden om voor je sneue zaak mee te protesteren. Schande voor je geweten!!!

  1. Dit kan alleen in Nederland waar je vrijheid van meningsuiting hebt,maar waar blijf je dan als Nederlander die dit al jaren en misschien wel van klein kinds af mee groot gebracht bent als ook in Nederlands Indie ,Suriname en de ABC eilanden?Dan moet je mijn moeder eens horen en al die ouderen,die dit KINDERFEEST al jaren kennen.Van mij mogen ze die man lekker terug sturen naar zijn eigen zandbak in Ghana!!!!!Wanneer zijn we hier nu eindelijk eens klaar mee???!!!!!

 20. Laat die mijnheer Airfryer lekker terug gaan naar Ghana, smerige oproerkraaier.

 21. En waarom een kinderfeest verzieken,laten wij in het nu leven,en niet wat er vroeger is gebeurd,slavernij,oorlog en ga zo maar door,je haalt dat toch niet meer terug,en dat je dat kan veranderen,het is gebeurt!
  laten mensen de liefde en de vrede rond strooien,en geen haat naar elkaar!!!
  Herdenk alleen mensen en familie die ermee zijn geconfronteerd met dat leven,wat er toen is gebeurd,dan kan deze wereld pas beter worden,niet op deze manier!!! geen discussie’s of demonstreren over dit!!!

 22. Wat erg!!
  Dat geld was beter bestemd voor al die voedselbanken
  En ouderen, stuur hem toch retour naar land v herkomst.

 23. Ze disrimineren hun zelf,want nu dat het allemaal blank moet zijn, gaan alle kinderen schrikken van de mensen met een andere huidskleur!
  Die vinden dat iedereen nou blank horen te zijn😉😉😉
  hoe komt het dat alle nederlandse kinderen ,een andere huidskleur nu wel accepteren😉mijn dochter was bang vroeger van
  zwarte piet en doordat piet anders was en leuk,en pepernoten gaf,is ze het wel een leuk persoon gaan vinden,zei ze,zwarte piet is wel lief!!!
  Denk hier maar over na!!!😉nu gaat het de foute kant op!!!

 24. Dit heeft allemaal met haatzaaiende propaganda te maken …mensen moeten hun ogen eens gaan open doen voor wat er werkelijk in de wereld aan de hand is…en nu gvd ookal in NLD?
  Mensen mensen…of eerder gezegd..schaapjes schaapjes…wat zijn jullie ook dom.
  Haat verspreiden onder de mensen dat is wat de regering doet.

 25. Jerry afryie en KOZP is een haatzaaiende groepering die aan zet tot rasicme en zou VERBODEN MOETEN WORDEN 🤬🤬🤬

 26. Waar bemoeit hij zich eigenlijk mee! Doen wij toch ook niet met de volksfeesten in zijn land. Laat hem iets anders gaan doen om verveling te verdrijven!

 27. Schandalig wat er gebeurd. Nu moet de regering toch opstaan om dit tegen te gaan. Ik wil ook wel zo’n stichting krijg ik dan ook zoveel subsidie. Ik ben ee trotse Indo maar dit gaat me echt te ver. Schandalig schandalig schandalig terwijl de jeugdzorg wordt gekort. Het moet niet gekker worden.

 28. Wordt tijd dat Halsema eens ingrijpt….

  1. Ivonne Libregts

   Dus als ik dit artikel goed begrijp, dan subsidieert Femke Halsema deze activist fors met belastinggeld, welke betaald is door de Amsterdamse burger, terwijl deze activist in 2017 een politieagent verwondde tijdens een demonstratie…?!?! Dan lijkt het me niet meer dan normaal dat Femke Halsema daar eens uitleg over geeft…!!!! GroenLinks was het toch…???

   1. Het dateert al van voor het aangetreden van Halsema…

  2. Haha, Halsema en ingrijpen. Juist niet. Zij stimuleert dit juist

  3. Halsema ingrijpen? Hoe blind ben je. Dat mens haalt dat soort figuren zelf aan.

  4. wie moet er ingrijpen zeg je???

  5. jerry de zwarte piet

   die overloopteef gaat er toch niks aan doen .. die denkt enkel aan haar eigen criminele familie ..

  6. Dat kan zij niet die tulpentrut je geeft hier voor toch geen subsidie

  7. wordt tijd dan Halsema eens oprot, en laat ze die Ghanees meenemen

 29. Er zijn wel meer projecten die gesubsudieerd zijn en mislukt.

 30. Toe maar zeg …word nog beloond met 240.000 subsidie van de gemeente .

 31. Deze veiliglander had allang weer thuis moeten zitten en niet Nederland verdelen met zijn haat.

  1. Zie je wel de politiek is weer bezig met een vies spelletje aan het spelen. Als die Afro er zo een moeite heeft met een onschuldig kinderfeest lazert hij toch lekker op. In plaats van subsidie trekken die we beter uit kunnen geven om vaste lasten te verlagen of aan de zorg kunnen geven,oudere opvang. In plaats van deze rand debiel

   1. helemaal mee eens. ik heb zelf lange tijd gewerkt voor een stichting die Nederlandse minimagezinnen helpt met kleding e.d. omdat deze gezinnen bij de kledingbank niet binnen kunnen komen door teveel regeltjes. Maar we zitten nu al heel lang in een onverwarmde garagebox van 12m2. Geen cent subsidie krijgt de stichting voor wat ze doen. En van de gemeente mág ik er niet meer vrijwilliger zijn, “want in die tijd kun je ook werk zoeken”. Nee, kan ik niet want gemeente heeft er via jeugdzorg voor gezorgd dat mijn dochter thuiszitter is…Zodra ze achttien is (is nu bijna 14) kan ik overal zelf voor opdraaien zekers. Word ik gekort op mijin uitkering (want ze is 18, dus ze kan werken…nee…kan ze niet aan) krijg dan geen ka, kgb of alimentatie meer. (want ze studeert niet). Hoe dan nog rond te komen. Als Nederlander word je aan alle kanten genaaid, maar zo een vervelend menneke krijgt alles in zijn schoot geworden.

Trending

%d bloggers liken dit: