“Hoewel Vlaanderen Brussel financiert met meer dan 1,5 miljard euro per jaar, spuwt het in de hand die het voedt”, zegt Vlaams Belanger Bart Claes. Het Vlaams Belang reageert kwaad op de jongste plannen van de Brusselse regering om binnenkort alle auto’s met verbrandingsmotoren op zijn grondgebied te verbieden en daar bovenop nog eens een slimme kilometerheffing in te voeren. “Als de Brusselse regering haar plannen doordrijft, moet Vlaanderen de geldkraan toedraaien”, zo klinkt het.

Het Brussels klimaatplan getuigt volgens VB-Vlaams Parlementslid Bart Claes van een verregaande wereldvreemdheid en een tomeloze arrogantie. Zo wil de Brusselse regering alle diesel- en benzinewagens binnen afzienbare tijd verbieden. Het plan voorziet de ban van dieselwagens tegen uiterlijk 2030 en de benzine- en lpg-wagens tegen ten laatste 2035. Vanaf 2022 zouden ook bepaalde motorfietsen verboden kunnen worden binnen het hoofdstedelijk gewest.

Slimme kilometerheffing

Daar bovenop plant Brussel de invoering van een slimme kilometerheffing. Die zou voor de Brusselaars fiscaal gecompenseerd worden, maar dus niet voor de Vlaamse pendelaars. Een grotere provocatie is nauwelijks denkbaar, vindt Vlaams Belang.  Volgens Bart Claes, voorzitter van de mobiliteitscommissie in het Vlaams Parlement, hebben de plannen van de Brusselse regering maar één doel: de hardwerkende Vlaming in de portefeuille raken.

“Wij zijn nu al de kampioen inzake rekeningrijden. Met 20 miljard aan autobelastingen wordt de automobilist nu al uitgeperst als een citroen. Daar doet Brussel nu nog een schepje bovenop. Dit is de druppel die de emmer doet overlopen”, aldus Claes, die aankondigt een belangenconflict in te dienen over de kwestie. Volgens Claes moet ook de pendeldotatie die het Brussels Gewest ontvangt worden afgeschaft. Ook hiertoe dient het Vlaams Belang-parlementslid een voorstel in.

Volgens Claes zal dit rondje ‘autopesten’ door Brussel bovendien in hun gezicht ontploffen. Nog meer bedrijven zullen uit Brussel wegtrekken waardoor de werkgelegenheid drastisch zal verminderen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Als Brussel anti-autoplan doordrijft moet Vlaanderen geldkraan dichtdraaien”

  1. Ze moeten juist zuinig zijn op de ongesubsidieerde automobilist !

  2. Laat Vlaanderen (ttz Vlaamse overheidsdiensten) en alle Vlaamse partijen al eens het voorbeeld geven.

Trending

%d bloggers liken dit: