Dries Van Langenhove met de dood bedreigd: “Ik laat me door niemand intimideren.”

Dries Van Langenhove, oprichter van de alternatief-rechtse jeugdgroep Schild & Vrienden en nu onafhankelijk Kamerlid voor de Vlaams Belang-fractie, is met de dood bedreigd.

Onbekenden, vermoedelijk van extreemlinkse signatuur, hebben in het Gentse ‘wanted’-affiches opgehangen. Wegens racisme, fascisme, homofobie en dergelijke meer wordt Van Langenhove nu “gezocht” en wel “dood of levend”.

Aan wie Van Langenhove dan kan uitgeleverd worden en de verantwoordelijke uitgever van deze affiche ontbreken. De initiatiefnemers van deze actie moeten in het extreemlinkse, anarchistische kamp gezocht worden. Leden van rechtse studentenkringen in Gent zoals het NSV! of KVHV werden al eerder op gelijkaardige manieren aangepakt.

Van Langenhove: “Ik laat me niet intimideren, zeker niet door zo’n lafaards”

De politicus is al lang niet meer onder de indruk van dergelijke bedreigingen. Die raakte hij ondertussen al gewoon.

“Ik laat me hierdoor zeker niet intimideren”, laat hij op twitter weten. “Dat de verantwoordelijken zich kenbaar maken. Ik kijk nu al uit naar een debat met hen.” Van Langenhove is vastbesloten zijn politieke activiteiten onverminderd voort te zetten. “Ik laat me door niemand afschrikken”, verduidelijkt hij.

Van Langenhove is van plan om klacht in te dienen. De Gentse politie is nog geen onderzoek gestart naar de feiten, dat kan pas als de politicus een klacht indient. 

3 comments

  1. De politiek-correct ontaarde hate speech op de sociale media is een open riool.

Comments are closed.