Het sociale medium Instagram, waarop men foto’s en video’s kan delen via de slimme telefoon, liet recent weten dat men actiever op gaat treden tegen haatdragende taal en symboliek. Hieronder valt ook het ‘oké-handgebaar’ zoals te zien op de foto boven dit artikel. Dat is geen grap, want het is in de Verenigde Staten van Amerika aangemerkt als symbool van haat door de Anti-Defamation League, een organisatie die kaartenbakken vol heeft verzameld met daarin allerlei dissidente groeperingen en hun symboliek.

Onder de nieuwe regels tegen haatzaaien, gaat Instagram beginnen met het verwijderen van foto’s van het oké-handgebaar en mogelijk zelfs gebruikers blokkeren. ‘We verwijderen; Foto’s van haatdragend taalgebruik of haatdragende symbolen, zoals hakenkruizen of White-Power-handgebaren’, zo valt te lezen bij de rapporteerfunctie op Instagram.

Dit gebaar werd publiekelijk bekend toen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 de lijsttrekker Donald Trump dit gebaar terloops gebruikte, tijdens het verdedigen van zijn opvattingen. Gebruikers van het digitale forum 4chan wisten de media te bedotten, als zou het hier gaan om een geheime code voor blanke superioriteit en daarvoor vielen de media direct.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Instagram verwijdert foto’s met oké-handgebaar”

 1. De Anti Defamation League is een machtige en rijke organistatie binnen de oppermachtige Amerikaanse filosemietische pro-Zionistische Lobby. Wat zij preken wordt door de invloedrijke Amerikaanse media, die gedirigeerd worden dezelfde Lobby, breed wijd en zijd gevulgariseerd maar is uiteraard GEEN wetgeving, maar slechts een totaal vergalopeerde politiek-correct geobsedeerde opinie.

 2. Onnozelaars. Dit gebaar wordt gebruikt door duikers. Het betekent Ok. Het klassieke gebaar met de duim omhoog kan niet omdat daarmee bedoeld wordt dat men naar de oppervlakte wil.

 3. hahah haha ze hebben het over zgn White POwer symbolen, nou en whatabout Hindu power symbolen,
  of Anti man symbolen van radicale feministen die mannenhaatsters zijn,
  of al die beladen christelijke symbolen ref Koloniale Holocaust door blanke christenen, veel erger dan in hitler duitsland met 600 miljoen niet blanke, en niet arische slachtoffers ok.
  of al die met bloed doordrenkte islam/ arabische groeten en symbolen.

  hhaha foto smalend groetende krokodil ook strafbaar, verwijderen v instagram, is fysieke bedreiging he???

  Feitelijk bestaat White Power niet meer op aarde. Geen enkel leger is nog Pro White Race denk ik.
  vb al 4000 plaasmoorden op blanken in zuid afrika, en geen kik in blanke media en politiek erover. Dus er is geen enkel Pro White Race leger op aarde meer.

Trending

%d bloggers liken dit: