YouTube schrapt zonder reden alt-right kanaal Red Ice TV

Het spraakmakende alt-right nieuwsmedium Red Ice TV is twee dagen terug zonder aanwijsbare reden van YouTube afgegooid. Men bezat maar liefst 330.000 volgers op het eigen videokanaal en bracht met regelmaat nieuwe video’s. Dat maakte het tot een van de grote dissidente nieuwsvoorzieningen op YouTube. Red Ice TV liet dit nieuws zelf via Twitter weten, dat men het slachtoffer is van censuur en dat er vanuit YouTube geen reden is gegeven waarom men hiertoe is overgegaan. Ook werd er geen mogelijkheid aangeboden om een dergelijke forse stap te betwisten.

Red Ice TV heeft een eigen webstek en is op meerder sociale media actief, maar rustte behoorlijk op de grote achterban die men via YouTube had verworven en over het kanaal werden dan ook vele uitzendingen zelfs rechtstreeks uitgezonden. Zo zond men in het verleden de Nederlandse verkiezingen uit en ook een lezingenmiddag van het alternatief rechtse Erkenbrand. Het nieuwsmedium bestaat al vanaf 2003 en wordt door Hendrik Palmgren en Lana Lokteff geleid.

In een (Engelstalige) uitzending bediscussiëren beide verslaggevers van Red Ice TV de achtergronden van de stap van YouTube om het kanaal te verwijderen. Deze is hieronder te bekijken.

One comment

  1. In de loop van de voorbije week las ik op Facebook in een paar tientallen commentaren dat de “linkse leugenzender” VRT “afgeschaft” of “opgedoekt” zou moeten worden. In vergelijking met Red Ice TV is de VRT nochtans een schoolvoorbeeld van een perfect objectieve berichtgever. Maar goed, er is duidelijk een markt voor verdraaide uitspraken, “alternatieve feiten”, eenzijdige berichten, halve waarheden en gore leugens.

    Met zijn uitgesponnen complottheorieën, zijn antisemitisme en zijn onverholen racistische uitspraken kan het “spraakmakend nieuwsmedium” geen aanspraak maken op een certificaat voor correcte informatie.

    Maar niet getreurd, lieve liefhebbers van leugens, wat de lui van Red Ice TV niet kwijt kunnen via YouTube zal jullie zonder twijfel langs een nadere weg bereiken.

Comments are closed.