Via het sociale medium Twitter liet Kamerlid Martin Bosma van de Partij voor de Vrijheid (PVV) deze week weten in de Tweede Kamer een motie in te dienen om de verjaring van Willem van Oranje de nationale feestdag te maken. Een oude nationalistische wens, die in het recente verleden door organisaties als Voorpost ook naar voren werd gebracht. Koningsdag blijft dan vast op 24 april en zo nog steeds een dag in het voorjaar, ook na het Koningschap van Willem-Alexander, zo laat Bosma weten. De motie staat nog open en zal op een later moment worden bediscussieerd in de Tweede Kamer.

Het is een recht van Kamerleden om een motie in te dienen, om zo het beleid bij te sturen. Bosma diende de motie op 16 oktober in tijdens het plenair debat over de ‘Begroting Algemene Zaken (35300-III) en Begroting Koning (35300-I)’. Op korte termijn zal deze motie in stemming worden gebracht en zal duidelijk worden over hier interesse voor is onder de andere partijen.

Willem van Oranje is op 24 april 1533 geboren en onder bevolking ook wel bekend als de ‘Vader des Vaderlands’ die onder de Spaanse bezetting in de 16e eeuw de stuwende kracht was waarmee de Nederlandse opstand ontstond, wat later tot een volledige bevrijding zou leiden zo rond 1648. Hij ligt begaven onder een groot paalgraaf in de Nieuwe Kerk van Delft.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: