Zestien vermoedelijke transmigranten opgepakt in Wommelgem

Gisternacht zijn zestien vermoedelijke transmigranten opgepakt in Wommelgem. Veertien van hen zijn afkomstig uit Eritrea, één uit Irak en één uit Soedan. Elf van hen zijn naar eigen zeggen minderjarig. Dat maakte de Antwerpse federale politie de vorige dag bekend. Die werkten voor deze actie langs de E34-E313  nauw samen met verschillende lokale politiezones. Ze bestrijden zo de transmigratie richting het Verenigd Koninkrijk. Er werden in totaal zestien personen bestuurlijk aangehouden.

Mensensmokkelaars in kaart brengen

Het is niet de eerste keer dat de federale politie soortgelijke controles uitvoert op het grondgebied van Wommelgem. Met de acties wil de politie transmigranten ontmoedigen en netwerken van mensensmokkelaars in kaart brengen.

Transmigranten zouden de laatste tijd meer en meer met trams en bussen van De Lijn vanuit het Brusselse Maximiliaanpark naar Wommelgem trekken, om zich daar op parkings schuil te houden tot ze in een vrachtwagen kunnen klimmen richting het Verenigd Koninkrijk.

Naast verschillende politiezones waren ook het parket, de dienst Vreemdelingenzaken en controleurs van De Lijn betrokken bij de actie.

One comment

Comments are closed.