Vandaag was een tweede, landelijk protest georganiseerd vanuit de boeren en vissers om samen met burgers in Den Haag te demonstreren tegen het stikstofbeleid van de huidige regering en het bredere gevoel dat boeren hoe langer hoe meer tweederangsburgers worden. Volgens schattingen van lokale hulpdiensten trokken zo’n 6.000 trekkers vanuit heel Nederland naar de regeringsstad en uiteindelijk verzamelden de duizenden manifestanten op het veld de Koekamp, naast het Malieveld, om daar te betogen. Er waren toespraken van politici en boeren te horen, vlaggen en muziek, naast de vele protestborden.

Een opvallende zet was er vandaag, van de regering, om op strategische punten in de buurt van het Haagse stadscentrum met enkele legervoertuigen de boeren te blokkeren. Met enige angst wordt er vanuit het regime naar dit deel van de Nederlandse bevolking gekeken, die compleet anders reageren op de beknottingsmaatregelen van het demonstratierecht, door het gewoon te negeren en zelf de ruimte op te eisen die men denkt nodig te hebben om een protestgeluid te laten horen.

Ook vandaag waren er door het protest honderden kilometers file in heel Nederland, met name tussen Utrecht en Den Haag was het een groot deel van de dag voor automobilisten moeilijk door te komen. Het signaal van de onvrede onder de boeren is duidelijk overgekomen naar de rest van Nederland, meer dan wat sprekende krantenkoppen, omdat velen op de dag zelf aan het denken zijn gezet over welke route ze de dag moesten volgen om op de plaats van bestemming aan te komen.

Op het Koekamp in Den Haag waren na drieën meerdere toespraken te horen, o.a. van Thierry Baudet van Forum voor Democratie, Roelof Bisschop van de SGP en Geert Wilders van de PVV. Ze beloofden vooral in de Tweede Kamer zich in te zetten voor de boeren. Een wat scherper geluid kwam van een spreker van de organisatie de Farmers Defence Force, namelijk dat; “Het kabinet is uit op een civil war met boeren, en schuwt niet daarvoor het leger in te zetten”, aldus Sieta van Keimpema.

Het ludieke en brutale protest; hekken omverrijden, braaien in het centrum van de stad, het verkeer wat ophouden, het zal ongetwijfeld met name bij de overheid niet in goede aarde gevallen zijn. De algehele mening onder bevolking is evenwel positief en met veel begrip voor de situatie en ergernissen van de Nederlandse boer.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “#Boerenprotest: ‘Dit kabinet bestaat uit rovers en slopers’”

  1. […] van de toespraken die gisteren in Den Haag bij het boerenprotest werden gehouden zijn gefilmd door AgrioTV. Het was een tweede, landelijk protest georganiseerd […]

  2. We stemmen op gewetenloos incapabel zakkenvullend schorem dus we moeten niet verbaasd zijn dat we dat ook krijgen. Als je ziet dat de meest verrotte en corrupte partij o.l.v. van de grijzende leugenaar Rutte nog steeds de grootste partij is dan verdienen we kennelijk niet beter. We worden getiranniseerd door een gesloten regentenkliek dus anders stemmen zal weinig tot niets helpen. Misschien verandert er wat als we stug doorgaan met de import van parasitaire mohammedanen en de islam het meer voor het zeggen krijgt. Of je daar dan blij van zal worden is een tweede.

  3. Deze regering bestaat uit. Bedriegers en komen alleen op voor het kapitaal wat vergaard wordt door elite en de bovenlaag van de bevolking. Nu worden de boeren in hun bestaan bedreigd. Door absurte milieu maatregelen.,straks waarschijnlijk de gepensioneerde. Met een absurte. Rekenrente. Volgen de heer Rutte gaat het geweldig in zijn land. ( voor vele in het ons land al niet meer ). Maar vergeet de steeds oplopende kosten voor levensonderhoud Bedankt heer Rutte met je Vriendjes En ga maar lekker verder met je gladde praatjes vol met bedrog. Ps. Wacht nog op je beloofde 1000 €.

  4. Ik vond het eigenlijk altijd al een waardeloze regering, mede getuige het feit dat de Telegraaf 12 oktober jl. publiceerde in hun financiële rubriek dat er alleen al in 2016 maar liefst 53 miljard vanuit Nederland wereldwijd is overgemaakt naar belastingparadijzen, evenals het feit dat er jaarlijks 16 miljard door banken is witgewassen en straffeloos geëxporteerd is naar Marokko, Turkije, Dubai en het EU-land Spanje. Dus die regering moet helemaal hardwerkende boeren niet gaan criminaliseren. Rutte en zijn vrienden moeten zich diep, diep gaan schamen met hun verschrikkelijke ‘beleid !’

Trending

%d