Politievakbond VSOA protesteert na rellen tijdens en na de klimaatbetoging georganiseerd door klimaatactivisten van Extincton Rebellion. “Bij rechtse manifestaties neemt het Brussels stadsbestuur wél altijd de strengste veiligheidsmaatregelen terwijl dit bij andere organisaties vaak niet het geval is”, zo stelde de leiding van deze politievakbond tijdens De Ochtend op radio 1.

De vakbond wijst daarbij met een beschuldigende vinger richting het Brusselse stadsbestuur. Aanleiding is de kritiek op mogelijk buitensporig politiegeweld bij de klimaatbetoging van afgelopen weekend. Nog steeds volgens de vakbond moet het stadsbestuur zélf sluitende maatregelen nemen rond soortgelijke manifestaties. “Voor het Brussels stadsbestuur worden bepaalde betogingen sneller toegelaten dan andere en worden er minder strenge veiligheidsmaatregelen genomen”, zegt de bond nog.

Tijdens de klimaatbetoging van Extincton Rebellion van zaterdag pakte de Brusselse politie precies 435 klimaatactivisten van Extinction Rebellion op. Die probeerde de tuinen van het koninklijk paleis te bezetten en blokkades op te werpen op het Koningsplein. Voor de start van de betoging werd aangekondigd dat de klimaatactivisten burgerlijk ongehoorzaam zouden zijn, en de zogenoemde ‘neutrale zone’ rond het paleis zouden proberen binnen te dringen. “We willen de koning oproepen om de noodtoestand uit te roepen voor klimaat en ecologie”, aldus de actievoerders.

Honderden betogers opgepakt
Tijdens de manifestatie pakte de ordediensten honderden deelnemers op. Het waterkanon werd ingezet en er werd ook traangas gebruikt. “De actievoerders wilden niet onderhandelen. Betogers wilden ook nabijgelegen straten afsluiten. Dat was de reden waarom we het waterkanon en traangas gebruikten. Er is vooraf ook steeds gewaarschuwd dat de politie dwang zou gebruiken als de mensen niet zouden vertrekken”, zo verduidelijkt Olivier Slosse van de politie.

In Brussel is niet iedereen gelijk voor de wet
“In Brussel zijn niet alle manifestanten gelijk voor de wet”, aldus nog de politievakbond tijdens ‘De Ochtend’. Tegenover linkse verenigingen en groeperingen is de tolerantiegrens veel hoger dan bij rechtse organisatoren van manifestaties.

“Men heeft een betoging aangevraagd waar men vooraf aankondigt zich ongehoorzaam te gedragen en de koninklijke tuinen zal binnendringen”, zegt Patrick Roijens van VSOA. “Het stadsbestuur moet dan afwegen of de betoging wordt toegelaten of niet. Als die uiteindelijk wordt toegelaten moeten de te nemen maatregelen duidelijk worden omschreven.”

Herbeluister het volledige fragment uit De Ochtend op radio één.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Politievakbond VSOA protesteert; “In Brussel mogen linkse manifestanten veel meer dan rechtse” ”

  1. Ratteke Maurice

    >Eindelijk dan toch een reactie ” DUIDELIJKE REACTIE ” van een Politievakbond die duidelijk verklaard dat Extreem Links gevaarlijker zijn dan de vreedzame Rechtse betogers. Zou nu eindelijk die Platscheet Burgemeester van Extreem Links PS roder kan niet zich eindelijk gaan bezinnen dat hij enkel nog op zijn blazen zal zitten. Ik hoop dat het echt pijn doet.

  2. Merkwaardig dat die rood-groenen niet ter plekke neervielen van die slechte Brusselse lucht. En een pluim voor de VSOA die het verschil in behandeling durft aan te kaarten.

Trending

%d bloggers liken dit: