Patrick Benguigui, alias Patrick Bruel, opnieuw in nauwe schoentjes….

Patrick Benguigui (Algerije 1959 -), beter gekend als de zanger Patrick Bruel, wordt opnieuw beticht van seksuele intimidatie, wederom door een masseuse. Het meisje stapte in de Zuid-Franse stad Perpignan naar de politie. Een poedelnaakte Bruel zou in juli, tijdens een massage, serieus over de schreef zijn gegaan. Het is trouwens niet de eerste aanklacht tegen de 60-jarige Benguigui. Er loopt al een onderzoek naar hem vanwege beschuldigingen van seksuele intimidatie bij een andere masseuse. Hij heeft het blijkbaar voor masseuses! Hij ontkent de aantijgingen in die zaak, maar de in Algerije geboren joodse zanger geeft wel toe naakt te hebben rondgehuppeld, maar dat komt volgens hem omdat het die dag zo ‘heet’ was! Als dat geen verzachtende omstandigheid is!

Het is diezelfde Benguigui die op 21 juni 1995 weigerde op te treden in Toulon (Var), omdat de toenmalige burgemeester van de stad, Jean-Marie Le Chevallier, lid was van het Front National. Jean-Marie Le Pen, een boezemvriend van Le Chevalier viel de zanger hierover publiekelijk aan.

Benguigui tijdens een betoging van SOS-Racisme

Een van zijn bekendste nummers, ‘Casser la voix’ (je stem kapot schreeuwen), was de aanleiding voor ’Le Monde Juif’ om Bruel’s haat tegen het Front National op eigen wijze te interpreteren: “Patrick Bruel casse la voix aux villes dirigées par le Front national” (Bruel schreeuwt zijn stem kapot over de steden die door het FN bestuurd worden). In dezelfde Monde Juif liet Benguigui ook nog het volgend optekenen: “Ik begrijp dat wanhopige kiezers reageren op een populistisch discours, maar ik wil niet optreden voor mensen waarvan ik de ideologie veracht”. Later was hij ook nog vaak te zien in allerlei benefiet optredens van SOS-Racisme en aanverwante clubjes.

Een ‘fascistische’ en ‘xenofobe’ partij (FN en RN)

In 2017 kon Benguigui het niet verkroppen dat Marine Le Pen de tweede ronde van de presidentsverkiezingen had gehaald. Na het stevige televisiedebat tussen de Marine en Emmanuel Macron, trachtte hij de Fransen alsnog een geweten te schoppen: “over drie dagen gaan we stemmen voor de 2de ronde. Niet of blanco stemmen betekent een stem geven aan het Front National. Dat moeten we ten alle prijzen vermijden. Dit land mag niet in handen komen van fascisten en xenofoben.” Tot daar de man met de losse handjes, die naakt rondloopt als het te warm is.

Nu valt het af te wachten of het regime zich gaat storen aan wat losse handjes en de zanger gaat laten vallen. De man die politiek-correct Frankrijk zoveel diensten bewees, hoeft volgens ons niet veel te vrezen. Voor wat, hoort immers wat. Hoe zou het trouwens met Dominique Straus-Kahn zijn? Is die zaak afgesloten?