De Gemeente Nijmegen in Gelderland heeft besloten om een lap grond te verkopen aan de Islamitische Stichting Nederland met als doel hier een moskee te bouwen, hoewel het bestemmingsplan er nog voor moet worden aangepast. Deze bewuste stichting komt voort uit het Dyanet moskeeën netwerk, zo heeft de actiegroep Nijmegen Rechtsaf uitgezocht en valt daarmee onder de lange arm van Turkije. De locatie is op het Jonkerbosplein en moet volgens de ontwerpen een wit gebouw worden met twee minaretten.

Het is een nogal ongewone manier van handelen voor een gemeente, omdat normaliter het bestemmingsplan redelijk duidelijk is wat er wel of niet mag komen op een locatie, evenwel is er deze week toch een koopcontract met de Islamitische Stichting afgesloten. Nijmegen heeft een extreemlinks gemeentebestuur van de Socialistische Partij, GroenLinks en D’66.

Er is een voorlopig schetsontwerp van de nieuwbouw van deze moskee gepresenteerd, plus de inrichting van het terrein eromheen, waarin men ook alle ondersteuning van de gemeente blijkt te krijgen. Rondom de moskee worden ook winkeltjes, kleinschalige horeca en een kapsalon ingericht. Vanaf het treinstation in de buurt worden wandelroutes in het groen aangelegd.

Het is onduidelijk hoe groot de rol vanuit Turkije zal zijn bij deze nieuwe moskee, maar er valt vanuit te gaan dat dit ongeveer zo zal zijn als elders in Nederland, waar al rond de 150 van deze moskeeën staan. Dat betekent door Ankara geselecteerde en betaalde imams en onder toezicht van het Turkse ministerie voor Godsdienstzaken. Derhalve niet transparant en voornamelijk op gericht de Turks-islamitische identiteit in Nederland te versterken.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Grond in Nijmegen verkocht voor bouw Erdogan-moskee”

  1. In de militaire structuur verblijven soldaten in kazernes. Moslims zijn moslimsoldaten die buiten de kazerne wonen maar de generaals en de staven huizen in de moskeeën. Moslim zijn , is als zoiets als soldaat in het leger. Naar rechts richten, geef acht en doen wat er bevolen wordt. Verder je muil houden. Het moslimstrafsysteem werkt ook prima. Bij overspel van de vrouw, steniging. Bij afvalligheid, de doodstraf. De turken in nederland zullen wel trots zijn op hun grote voorbeeld Erdogan, dat die wel met zijn leger een buurland durft aan te vallen. In nederland kennen we dat niet.

  2. […] Nederland kent al 150 van deze Diyanet-moskeeën in Nederland, wat betekent dat de imams betaald worden door Ankara en direct onder toezicht staan van het Turkse ministerie van Godsdienstzaken. Mijns inziens zouden deze moskeeën, die duidelijk de islamitische gedachtegang van Turkije zullen laten horen in de moskeeën, en u weet hoe Erdoğan praat, gesloten moeten worden. Ik vind ze nogal extreem. https://reactnieuws.net […]

  3. Harry Boudewijn

    kunnen er nog meer mensen die criminele activiteiten kunnen doen en dan nog meer problemen veroorzaken kan ik ook wel doen een gemeenschap voor motorrijders

  4. Wanneer gaat men nu eens eindelijk de door het buitenland gesponsorde moskeeën (bv Dyianet) sluiten?

    1. Zo lang Willem Alexander en maxima. Pff. Koning en koningin Zijn en blijven. Zal Nederland nog als naam blijven bestaan. Echter als deze sprookjes figuren. Verdwijnen wordt Nederland. Een soort gemeente van de EU. 1 gelijkenis is er al. Beide kosten enorm veel geld Op kosten van de gemeenschap.

Trending

%d