Families van IS-terroristen ontsnappen uit Syrisch opvangkamp

Wat al dagenlang gevreesd werd is nu ook werkelijkheid. Honderden families, vrouwen en kinderen van IS-terroristen ontsnapten uit het kamp in Ain Issa, gelegen in het noorden van Syrië. Dat maakten zopas de Koerdische autoriteiten bekend. Het nieuws werd ondertussen ook bevestigd door het Syrische Observatorium voor Mensenrechten. Onder hen velen met een Belgisch paspoort. In het noorden van Syrië wordt nu al dagenlang hevig gevochten tussen Koerdische en Turkse troepen.

In het kamp in Ain Issa worden naast duizenden ontheemden, ook een duizendtal vrouwen en kinderen bewaakt van IS-terroristen. De mannen zijn opgesloten in plaatselijke gevangenissen.

Grote onrust

Als gevolg van de aanhoudende hevige gevechten  heerst er grote onrust in het kamp. De Koerdische bewakers geven toe dat ze de bewaking niet meer kunnen garanderen. Koerden spreken nu al van bijna 800 ontsnapten.  In kamp Aïn Issa worden ook Belgische vrouwen en kinderen van IS-strijders vastgehouden.

Kamp wordt niet meer bewaakt

VRT-oorlogsverslaggever Rudy Vranckx is ter plaatse en hoorde van de Koerden dat zowel het leger als de bewakers het kamp in Ain Issa verlieten. De vrees is dat het gebied door het Turkse leger zal worden overgenomen en iedereen in de anonimiteit zal verdwijnen.

Eerste Koerdische politica geëxecuteerd

Ondertussen werd de eerste Koerdische politica door pro-Turkse rebellen geëxecuteerd. De 34-jarige vrouw werd volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten op een gruwelijke manier om het leven gebracht.

2 comments

  1. Waarom schieten ze die niet af, goedkoper, geen eten meer, geen onderhoud, Doe er toch iets aan, eens ginder altijd ginder toch.

  2. Ik blijf bij mijn bewering dat een van de objectieven van Erdogan is, het bevrijden van gevangengenomen IS crapuul.
    Objectief twee is een nog grotere groep vluchtelingen creëren, waarvoor de EU toch geen oplossing heeft.

Comments are closed.