In volle kiescampagne beloofden alle meerderheidspartijen in de nieuwe Vlaamse regering  dat de energiefactuur voor gezinnen met gemiddeld 30 procent zou dalen. Dat was mogelijk door alle verborgen belastingen uit de  factuur te halen. En wat blijkt nu de begroting eindelijk kon ingekeken worden? Juist, van de aangekondigde verlaging is in de nieuwe begroting niets meer terug te vinden.

Energiedeskundigen berekenden dat onze energiefactuur volgend jaar in het beste geval met minder dan… twee euro zal dalen.  De kosten voor het onderhoud van de openbare verlichting worden namelijk niet doorgerekend via de distributienettarieven. Onze energie is een van de duurste van Europa. Jaarlijks gaat een steeds groter deel van ons gezinsbudget naar het betalen van onze peperdure energiefactuur. Die is een van de hoogste van Europa en niets laat vermoeden dat daar snel verandering in komt.

Begrijpelijk dat steeds meer gezinnen hun energiefactuur niet meer kunnen betalen.  Lydia Peeters, de Vlaamse minister van energie (Open VLD) bracht tijdens haar kiescampagne goed nieuws. Door alle kosten en heffingen (verborgen belastingen) uit onze factuur te halen zou die jaarlijks met gemiddeld 30 procent dalen. En wat blijkt? Door de onderhoudskosten van onze openbare verlichting uit onze energiefactuur te halen daalt die in het beste geval met minder dan twee euro.

Onze regering ‘zal er wel over waken dat de energiefactuur voor gezinnen betaalbaar blijft’.

Voor milieuvriendelijke warmtebronnen betalen we zelfs meer! De Organisatie Duurzame Energie berekende ondertussen dat wie voor een groene warmtebron kiest, zoals een milieuvriendelijke warmtepomp, een extra hoge elektriciteitsfactuur gepresenteerd krijgt. Wie kiest voor fossiele brandstoffen betaalt minder. Of de wereld op zijn kop.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d