In een toespraak voor de trans-atlantische lobbygroep de ‘Atlantische Commissie’ liet de minister-president Mark Rutte uitschijnen hoe de elite in Nederland denkt over de geopolitieke ontwikkelingen en de bedreigingen voor ons land en Europa. Zijn verhaal sluit naadloos aan bij eerdere beleidskeuzes van de regering en bij de laatste wensen van de Verenigde Staten van Amerika. Men tekent in op meer NAVO en bijhorende uitgaven aan defensiemateriaal en dus voor het volledig uit handen geven van het buitenlandbeleid aan de grillen van de Amerikanen.

Rutte spreekt in zijn toespraak over een stabiel ‘Europa tussen Rusland, het Midden-Oosten en Afrika’, wat voor zowel de VSA als Nederland van belang zou zijn. Rusland hoort in deze benadering niet meer bij Europa, dat is opmerkelijk want tweederde van de Russen woont wel op gebieden van wat wij als Europa beschouwen. Het past evenwel bij de stevige taal en benadering van Rusland, waar Nederland overigens geen enkel belang bij heeft en ook nog volledig a-historisch is voor de geografisch kleine onderhandelnatie.

Opvallend aan het verhaal en de keuzes voor een ‘stabiel Europa’ zijn, dat Rutte voorbij wandelt aan zaken die door gewone mensen als een bedreiging worden ervaren, zoals de talloze islamitische aanslagen, de criminaliteit van Afrikaanse gelukszoekers of de zware bezuinigingen als gevolg van de laatste economische crisis. Was de laatste golf van immigranten dan niet het gevolg van de Amerikaanse bemoeienissen in die regio’s en kwam de economische crisis dan niet overwaaien naar ons vanuit de VSA?

De Nederlandse minister-president ziet het gevaar echter van hele andere kanten komen en wil meer draagvlak voor de NAVO scheppen. Volgens hem is het een feit dat we de NAVO nodig hebben. Rutte; ”Er is geen alternatief. Nederland, Europa – we kunnen onze eigen veiligheid niet garanderen.” U kunt alvast niet rustig gaan slapen, want de NAVO doet helemaal niets om de Europese buitengrenzen te beschermen en ook niets om islamitische aanslagen te voorkomen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Minister-president Mark Rutte ziet een stabiel Europa, heeft angst voor China en Rusland”

Trending

%d bloggers liken dit: