De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer gaat er alles aan doen om een nieuwe grote invasie van gelukszoekers uit Afrika te vermijden. Hij roept de Europese Unie op om dringend maatregelen te nemen. “Als die nieuwe vluchtelingenstroom definitief op gang komt zal die nog groter zijn dan die we vier jaar geleden kenden”, zo waarschuwt hij in een recent interview met Welt. 

Meer steun aan Turkije

Om die komende immigrantenstroom in te dijken vraagt Seehofer om de steun aan Turkije te vergroten. “Sinds de oorlog in Syrië zochten miljoenen vluchtelingen hun heil in Turkije. Dat land doet al heel veel voor deze vluchtelingen”, laat hij weten in hetzelfde interview. “De huidige steun is wel onvoldoende om de te verwachten vluchtelingenstroom het hoofd te bieden. Het is hoog tijd voor meer hulp aan Turkije”, zo zei hij ook nog.

Turkije kreeg al zes miljard steun van de Europese Unie

Precies drie jaar geleden verleende de Europese Unie al een bedrag van zes miljard aan Turkije voor de opvang van vluchtelingen. Turkije beloofde alle illegale vluchtelingen en migranten die de Griekse eilanden probeerden te bereiken op te vangen. Dat beloofde bedrag werd tot hiertoe nog niet volledig toegewezen of uitbetaald. De EU verwijt Turkije zich niet aan de deal te houden.

Ook meer steun aan Spanje, Italië en Griekenland

Minister Seehofer vraagt nu ook extra steun aan Spanje, Italië en Griekenland om onze buitengrenzen beter te bewaken. Volgens hem lieten we deze landen te lang aan hun lot over.

“Komt die nieuwe hulp er niet, dan krijgen we een nog grotere  vluchtelingengolf dan in 2015”, zo zegt Seehofer nog.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Duitsland verwacht grotere gelukszoekers-invasie dan in 2015”

  1. Zou die man niet beter Tante Angela buiten de grenzen zetten ?

Trending

%d bloggers liken dit: