De kans is groot dat het bij de verkiezingen in 2024 tot een kartel komt tussen N-VA en Vlaams Belang. Dat zeggen Wetstraat-watchers Zinzen en Van Cauwelaert aan VRT Nieuws. Voor Zinzen is het duidelijk: de huidige Vlaamse regering is rechtser dan ooit. 

Van Cauwelaert: “We hebben duidelijk een rechtse regering met meer dan in het verleden de nadruk op de plichten van zij die hulp of bijstand nodig hebben. Het oude adagium “voor wat, hoort wat” is terug.

Solidariteit is ver te zoeken

Zinzen: “Deze regering is rechts, zeer rechts. Absoluut. Het begrip solidariteit is ver zoek. Elk individu moet maar voor zichzelf zorgen. Dat is puur liberalisme en niet het linkse, sociale liberalisme.

Van Cauwelaert: “Bart De Wever 2 onderhandelde maanden met Vlaams Belang. Kopstukken Peter De Roover en Theo Francken zeggen openlijk dat ze liever met Vlaams Belang hadden geregeerd. Ze voegen eraan toe dat het Open VLD en CD&V zijn die dat niet wilden. Dat zal zich laten voelen.”

Naar een kartel N-VA & Vlaams Belang

Zowel Zinzen als Van Cauwelaert zijn ervan overtuigd dat men tot een herschikking van beide partijen gaat. “Het Vlaams Blok is  afgescheurd van de Volksunie. Uit die Volksunie ontstond de N-VA. Nu lijken de N-VA en de afgescheurde broeders en zusters elkaar weer te vinden. Wellicht gaan we naar een fusie of een kartel bij de volgende verkiezingen in 2024.”

“Als je de N-VA en Vlaams Belang samenlegt, zit je ver boven de 40 procent bij verkiezingen. Dat is een belangrijke vaststelling naar de toekomst toe”, zegt Walter Zinzen.

“Dat geeft hen natte dromen voor de verkiezingen van 2024.”

Van Cauwelaert: “Dat doet sommigen toch wel nadenken over de mogelijkheden die zich in 2024 aanbieden.”

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Naar een kartel N-VA en Vlaams Belang in 2024?”

  1. Frederik Van der Linden

    Een droom, FORZA FLANDRIA die mogelijks zal uitkomen.

  2. hectorvo250gmailcom

    Mag ik, als heel gewone Vlaamse burger zònder partijkaart, aan Walter Zinzen vragen waarop hij zich baseert om die onzin van fusie of kartel over N-VA en VB uit te kramen? De ‘foutstemmers’ van 26 mei zullen zich al in de handen mogen wrijven als er een in 2024 een vorm van samenwerking in het belang van de Vlamingen uit de (stem)bus komt.

  3. Lijkt me een goede ontwikkeling. Maar ik zou zeggen: Doe niet te veel water bij de wijn…..

Trending

%d