Zowel vorig jaar als dit jaar vond niet alleen bij ons maar ook in buurland Frankrijk een golf van inbraken in tuincentra plaats. Er werd daarbij vooral duur en waardevol materiaal, zoals bosmaaiers, kettingzagen en allerlei ander tuinmateriaal, gestolen. In eerste instantie werd daarbij vooral Oost-Vlaanderen geviseerd maar uiteindelijk bleek de bende actief te zijn in heel België en Frankrijk.

Duur materiaal werd in Roemenië verkocht

Na een inbraakpoging in het Waalse Rochefort ging de bal definitief aan het rollen. Toen werden voor het eerst enkele dieven gearresteerd en kwam de echte omvang van de Roemeense dievenbende. Die ging telkens in andere samenstellingen te werk waardoor meerdere dieven al terug waren gekeerd naar Roemenië en er telkens nieuwe dieven bijkwamen.

De Belgische en Franse politie deed  ook onderzoek in Roemenië zelf. Zo wilde men de leiders van de dievenbende vinden. Zo vond in Roemenië een grootschalige politieactie plaats in aanwezigheid van Belgische en Franse speurders. In totaal 260 agenten werden daarbij ingezet. Er werden 28 huiszoekingen verricht en uiteindelijk ook 10 personen gearresteerd.

Bij de huiszoekingen werden heel wat gestolen materialen aangetroffen en in beslag genomen. Het gestolen materiaal werd door de bende telkens overgebracht van ons land of Frankrijk naar Roemenië en daar verkocht.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: