Op hun jaarlijkse seniorendag pleitte het Vlaams Belang voor de legalisering van pepperspray. De partij is vastbesloten om dit en enkele andere punten ter bescherming van onze senioren weer op de politieke agenda te plaatsen.  In het kader van een beter seniorenbeleid wil het Vlaams Belang ook de erfbelasting afschaffen en de ouderen uit hun eenzaamheid en sociaal isolement halen. 

Het waren de Vlaams Belang jongeren die ondertussen toch al twee jaar geleden een campagne lanceerde om het gebruik van pepperspray te legaliseren. Het middel wordt vandaag nog altijd beschouwd als een verboden wapen. Het bezit van pepperspray is dan ook strafbaar. Frankrijk legaliseerde al wel het gebruik van pepperspray waar men het als verdediging mag gebruiken.

Straatcriminaliteit tegen senioren verminderen

Het Vlaams Belang gaat zich de komende weken en maanden dus opnieuw inzetten om het gebruik van pepperspray ook bij ons wettelijk te maken. Men wil op die manier de straatcriminaliteit in het algemeen en die tegen senioren en ouderen in het bijzonder indijken. Dit plan kadert in een ruimer seniorenbeleid van de partij die zo het leven voor onze senioren veiliger en makkelijker wil maken.  Zo dringt het Vlaams Belang ook aan op het verlenen van gemeentelijke premies voor ouderen die hun woning extra willen beveiligen met een alarmsysteem of betere sloten.

Verplicht bezoekrecht voor grootouders

Men wil ook een verplicht bezoekrecht invoeren voor grootouders bij een eventuele scheiding van hun kinderen. Daaraan gekoppeld wil het Belang ook  de erfbelasting afschaffen.

Senioren uit de eenzaamheid halen

De partij wil ook maatregelen tegen de toenemende eenzaamheid van onze senioren. Daar gaat men een ‘speerpunt’ van maken. Als model verwijst men naar Knokke-Heist en Brugge. Daar werd een centraal meldpunt geïnstalleerd waar burgers hun bezorgdheid kunnen uiten over eenzame senioren.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Vlaams Belang wil meer veiligheid voor onze senioren”

  1. De erfbelasting in Nederland wordt medio 2022 tot 440.000 per persoon, dus 880.000 voor een echtpaar afgeschaft. De bond voor belastingbetalers start een civiele gerechtsprocedure om deze te vervroegen naar 2020.

Trending

%d