Voorlopig geen islamitisch centrum in Londerzeel

Als het van het Londerzeelse gemeentebestuur afhangt komt er geen islamitisch cultuurcentrum in de Vlaams-Brabantse gemeente. Het betreft een initiatief van de vzw Firdaws dat zijn plannen voorlopig mag opbergen. Volgens het gemeentebestuur ‘Overstijgt dit de draagkracht van de omgeving’. Ze weigert dan ook de vergunning voor dit megaproject.

Niet alleen het gemeentebestuur, maar ook de algemene vergadering van mede-eigenaars van het gebouwencomplex verzetten zich unaniem tegen dit project. De vzw Firdaws wil het complex ombouwen tot islamitisch cultureel centrum.

Enkele weken geleden diende de vzw Firdaws een aanvraag in bij het gemeentebestuur van Londerzeel om de bestemming van een kantoorruimte in de gemeente te wijzigen tot een gemeenschapsfunctie. De vzw wil de kantoorruimte omtoveren tot een groot islamitisch cultuurcentrum. Daar komt dus niets van in huis, nu het gemeentebestuur hier een stokje voor steekt.

Te weinig informatie

Initiatiefnemer Firdaws laat niet in zijn plannen kijken.  Zo is het niet bekend wat de precieze activiteiten zijn van deze islamitische vzw. Hoeveel leden die telt en wat in het cultureel centrum wordt ondergebracht is ook niet bekend. Niet alleen de omwonenden maar ook de mede-eigenaars van het geviseerde gebouwencomplex verzetten zich eensgezind tegen de komst van een islamitisch cultureel centrum.