Karel De Grote: Studentenopstand tegen klimaatgekke PVDA-docent Pieter Lievens

De klimaathysterici verliezen kompleet de pedalen.  Nadat het politiek misbruikte kind Greta deze week compleet uit de bocht ging op een top van de VN, ging ook de extreemlinkse docent Pieter Lievens van de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen kompleet door het lint.  Hij beloofde zijn studenten een gratis 20 op 20 op hun examen, als ze Bart De Wever ervan konden overtuigen de ‘klimaatnoodtoestand’ uit te roepen en zowaar zelfs elk gebruik van fossiele brandstoffen in Antwerpen te verbieden.  De studenten protesteerden luidkeels, haalden er de directie bij en met succes: de klimaatdolle PVDA’er werd met ziekteverlof gestuurd.  Meteen is nog eens geïllustreerd, hoe extreem links en intolerant onze hogescholen en universiteiten wel geworden zijn…  En hoe onze Vlaamse jeugd steeds massaler in verzet komt, voor de vrijheid van denken.

Pieter Lievens, bij de verkiezingen in 2018 kandidaat voor de extreemlinkse PVDA in Antwerpen, is docent ‘sociaal werk’ aan de Karel De Grote-hogeschool in Antwerpen.  Bij aanvang van het nieuwe academiejaar wilde hij zijn leerlingen meteen verplichten om deel te nemen aan een klimaatbetoging voor het stadhuis; hij zou daar zogezegd op de Grote Markt ‘lesgeven’, en de studenten moesten dan toevallig tijdens de betoging zijn les ‘bijwonen’. Maar bij de directie van de Karel De Grote-hogeschool is blijkbaar het gezond verstand een beetje teruggekeerd: de directie vond dat bedrog geen goed idee.

Dat hij studenten niet meer politiek mocht misbruiken om linkse betogingen te vullen frustreerde volgens getuigen PVDA-extremist Lievens zeer.  Dus bedacht hij maar een nieuw gek plan.  Hij stelde de studenten voor een ‘contract’ te sluiten, met daarin vier klimaatdoelstellingen.  Wie die doelen haalde, zou 20 op 20 krijgen voor het examen.  De studenten moesten 1) zijn les filmen en de beelden aan burgemeester Bart De Wever bezorgen, 2) in groep klimaatacties opzetten, 3) er tegen 1 februari voor zorgen dat alle fossiele brandstoffen op Antwerps grondgebied verboden zijn, en 4) het klaarspelen dat de burgemeester de noodtoestand zou uitroepen wegens de hoogdringendheid van de klimaatzaak.

De studenten zagen natuurlijk meteen in dat dat gewoon onmogelijk is, en kwamen in opstand.  Luidkeels vroeg men zich af of dit een grap was of echt serieus was.   Volgens de docent was het allemaal ernstig en goed te doen, maar hij kwam toch met een alternatief voor wie niet zou meegaan in zijn klimaatextremisme: twee weken voor de examens zouden zij de presentatie van zijn cursus én de examenvragen van vorig jaar krijgen, om alsnog te kunnen slagen voor zijn vak.

De studenten hielden echter voet bij stuk en noemden dat knettergek.  Door de tegenwind begon de docent “steeds harder te roepen”, getuigt een student in Gazet van Antwerpen.  Net als Greta begon ook hij hysterisch te gillen over het ‘einde der tijden’:  “’Als we nu niets doen, kunnen jullie over enkele jaren niet meer gaan skiën’, riep hij.   Enkele studenten alarmeerden intussen de directie, en met succes:  nog tijdens de les werd Lievens weggehaald uit de aula, en met ziekteverlof gestuurd.

De affaire komt er, enigszins ironisch, een week nadat zelfverklaarde ‘kwaliteitskrant’ De Standaard zogezegd ging ‘onderzoeken’ of onze hogescholen en universiteiten bijzonder dogmatisch links zijn.  De conclusie van de leugenkrant was, uiteraard, dat er geen enkel probleem is en dat het allemaal fantasie en overdrijving van rechts is…  Of hoe de werkelijkheid de leugens van de leugenpers elke dag weer inhaalt.

Opmerkelijk is ook dat de leugenpers de naam van Pieter Lievens overal wegcensureert; we mogen blijkbaar niet weten hoe de man heet.  Nochtans heeft hij zelf nadrukkelijk de openbaarheid gezocht, als PVDA-kandidaat bij de verkiezingen van 2018 en als voorzitter van ‘Antwerpen Schaliegasvrij’, die actie voert tegen een investering in de Antwerpse Haven door de firma INEOS die honderden jobs gaat opleveren.  Vergelijk dat met de manier, waarop VB-kandidaten met foto en naam op de voorpagina van de krant worden afgedrukt, omdat ze op Facebook een foute ‘like’ geven…

Die club ‘Antwerpen Schaliegasvrij’ heeft trouwens ook een dreigend, extreemlinks kantje.  Op de Facebookpagina van de club wordt een foto getoond van een in het zwart geklede, gemaskerde extremist, die illegaal bovenop een chemische pijpleiding van het bedrijf INEOS is gekropen, met de dreigende mededeling: ‘ Ready for action when needed!’  Naast een chemische pijpleiding kan dat als bedreiging wel tellen.

One comment

  1. Schandalig ! Maar aan onze univs is het NOG erger, ZEKER aan de Gentse Gauchistische Loge univ. Hoeveel LINKSologen vermommen zich als “socioloog”, “politicoloog” of “antropoloog” om hun gauchistische PoCo-ideologie als vermeende “wetenschap”(sic) te verpakken op kosten van de Economisch Productieven tot het BNP die deze Linksologische hobbies moeten financieren met HUN belastingsgeld ?

Comments are closed.