Slovenië zoekt bij buurlanden steun voor inperken immigratie, burgers richten grenswacht op

De Sloveense regering sprak afgelopen tijd regelmatig met de buurlanden over het verstevigen van de grenzen voor het tegenhouden van immigranten. Hoewel de beruchte Balkanroute grotendeels lijkt te zijn afgesloten vinden gelukzoekers uit Afrika en Azië andere wegen in de regio en een veel gekozen slachtoffer is Slovenië. Inmiddels zijn er burgers van het land die de invasie niet langer kunnen aanzien en een eigen grenswacht hebben opgericht.

Het vorige jaar bij het Salzburg-forum werd duidelijk dat de regeringen van Midden-Europa de immigratie-invasie als een groot probleem zien. Ook de Oostenrijkers lieten toen weten dat illegale immigratie en mensenhandel niet wenselijk zijn, zowel via de Balkanroute als via andere wegen over de Middellandse Zee.

De republiek Slovenië ligt in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen, en is op 1 mei 2004 lid van de Europese Unie geworden. Sinds 2007 hanteert Slovenië de euro als betaalmiddel. Het wordt begrensd door Oostenrijk in het noorden, Italië en de Adriatische Zee in het westen, Kroatië in het zuiden en oosten en Hongarije in het noordoosten.

Een recent opgerichte grenswacht van ontevreden burgers is inmiddels gaan patrouilleren op de grens van Slovenië en Kroatië. Deze grenswacht van de burgers ondersteunt de reeds bestaande grenswacht en vangt immigranten die illegaal de grens oversteken en geeft ze af bij de autoriteiten. Gevraagd naar het doel van de burgerwacht geeft Dazu Andrej Sisko, aanvoerder van de burgerwacht het volgende antwoord;

“Wat is het doel? Het doel is mensen en vrijwilligers te vormen om indien nodig hun land te verdedigen en militairen en politie te helpen de openbare orde te bewaken. Het is van belang om in tijden van massa-immigratie uit Afrikaanse en Aziatische landen, vooral moslims, onze grens te beschermen. Wanneer een land zijn grenzen niet kan beschermen is het in werkelijkheid geen soevereine staat.”

2 comments

  1. De Burgerwacht is “Wettige Zelfverdediging” tegen de xenofiele zelfvernietigingspolitiek. Fort Europa is ONS territorium en legaat voor ONZE telgen !

  2. Het wordt tijd dat elk land in Europa zoiets opricht! Misschien dapolitie en leeger dan ook gaan inzien, dat dit zo niet kan kan en naar de de kant van het volk overloopt ipv de criminele regeringen die ons vernietigen te steunen! Die staan dan met lege handen en kan de nationale revolutie beginnen!

Comments are closed.