Het opvangen van asielzoekers in de leegstaande gebouwen van de belastingdienst in het centrum van Beveren-Waas, gelegen in Oost-Vlaanderen, zorgt voor heel wat deining in de gemeente. Zowel de omwonenden als de horeca en vele andere inwoners klagen over het gebrek aan inspraak.  “Alles werd boven onze hoofden beslist”, zeggen ze eensgezind. Het protest wordt gecoördineerd door Vlaams Belang Beveren. Men plant heel wat protestacties, te beginnen tijdens de komende gemeenteraadszitting van dinsdag 24 september.
Het was Fedasil, de Belgische dienst voor vreemdelingenverwelkoming, dat vrijdag officieel bekendmaakte dat de leegstaande gebouwen van de belastingdienst tegenover het station in het centrum van Beveren-Waas later dit jaar zullen gebruikt worden voor de opvang van asielzoekers. De lokalen staan ondertussen al twee jaar leeg. Het open centrum zal eerst onderdak bieden aan 120 asielzoekers.  “Omdat we als gemeente geen eigenaar zijn van de lokalen kunnen we alleen maar akte nemen van deze beslissing”, beweert burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). Hij vraagt om ‘kalmte’ en “niet op basis van vooroordelen te handelen”.
Gemeenteraad werd hierover nooit om advies gevraagd
De inwoners van Beveren-Waas zijn allerminst gelukkig met de jongste beslissing van Fedasil. Zij zijn duidelijk en willen geen open opvangcentrum voor asielzoekers in hun gemeente.  “De gemeenteraad werd nooit geraadpleegd bij deze beslissing”, zegt Vlaams Belang-fractieleider André Buyl aan ReactNieuws. “Ook de inwoners werden er niet bij betrokken. De late bekendmaking door Fedasil zorgt er voor dat dit punt niet op de gemeenteraadszitting van morgen kan besproken worden. Er kunnen alleen maar vragen worden gesteld en dat zullen we dan ook doen”, besluit hij.

Actie tegen komst open asielcentrum

Vlaams Belang gaat betogen op dinsdag 24.9 om 19 uur voorafgaand aan de gemeenteraad tegen de komst van de nieuwe asielzoekers.  De linkse naïeve club ‘Gastvrij Beveren’ gaat dan weer op hetzelfde ogenblik op dezelfde plek demonstreren voor meer vreemdelingen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Inwoners Beveren-Waas protesteren tegen komst open opvangcentrum voor asielzoekers”

  1. De veiligheid van het Eigen Volk speelt kennelijk niet de allerminste rol rol voor de PoCo-partijen

Trending

%d