GroenLinksers lachen om drugsgebruik en problematiek

Een bizar tafereel tijdens de algemene beschouwingen in de Nederlandse Tweede Kamer in een debat over de drugsproblematiek. Dit vanwege de moord op de Nederlandse advocaat en plaatsvervangend rechter Derk Wiersum tijdens een drugs en liquidatie rechtszaak tegen twee Marokkaanse criminelen. GroenLinks-fractieleiders Jesse Klaver liet weten over zijn fractieleden; “Ik word echt uitgelachen, ik heb nul ervaring met drugs.” Het is tekenend voor de links-liberale houding tegenover de enorme groei van de drugshandel en gebruik in Nederland.

Vorige maand werd het rapport ‘De achterkant van Amsterdam’ uitgebracht waar – in opdracht van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema – naar voren kwam hoe wijdvertakt de drugscriminaliteit in deze stad wel niet is. Er zijn echter meerdere brandhaarden in Nederland, vaak verbonden aan etnische netwerken zoals de beruchte mocromaffia (Marokkaanse georganiseerde criminaliteit). Daarnaast is er het groeiende gebruik van allerlei soorten drugs en de aanwezigheid van drugsverhandelaars in het straatbeeld.

Het rapport over Amsterdam geeft weer hoe groot de criminele ondermijning van de hoofdstad wel niet is. Miljarden euro’s verdwijnen in de economie, vastgoedmarkt en middenstand. De drugsbaronnen worden miljardair en er zijn hele wijken waar jongeren en kinderen meewerken in de drugshandel. Nederland is een walhalla voor drugscriminelen, zegt een hoge politieman in het rapport.

Een signalering van een dergelijke grote van de problematiek zou eenieder tot grote ernst moeten bewegen. Niet bij GroenLinks, daar maakt men grappen en vertelt verhalen over het grote verschil in ervaring met drugs tussen voorman Klaver zelf en zijn fractiegenoten. De partij blijft bij het standpunt om softdrugs en drugs als XTC en paddo’s te legaliseren én zelf te gebruiken, zo weten we inmiddels.

GroenLinks-voorman Jesse Klaver in debat met ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers tijdens de algemene beschouwingen;

2 comments

Comments are closed.