Ja hoor, na vele jaren stevig publiceren en verspreiden van politiek-incorrect nieuws door REACT is het dan toch zover: we zijn getroffen door de censuur van Facebook.  In tegenstelling tot de grove bezem die Facebook hanteert tegen sommige andere alternatieve kanalen, die grofweg verwijderd worden, past Facebook tegen ons sinds einde augustus 2019 een subtielere vorm van censuur toe: de oude posts blijven zichtbaar, maar het is ons onmogelijk gemaakt nog nieuwe content te plaatsen.

Dat laatste is wellicht bedoeld om bezoekers en lezers op het verkeerde been te zetten: het lijkt erop, alsof wij zelf met publiceren gestopt zijn, terwijl het wel degelijk Facebook zelf is, dat ons verhindert voort te werken…

Als je dus onze artikelen en bijdragen wil blijven volgen, dan kan je niet meer terecht bij Facebook, maar enkel nog op onze website zelf:  www.reactnieuws.net.  Bezoek hem dus elke dag!  (Eerstdaags wordt ook een andere Facebookpagina actief om de censuur te omzeilen;  hou de Facebookprofielen van onze bekende auteurs in de gaten…)

Wat moeten we nu van deze censuur denken?  Hij is zonder meer schandalig, omdat wij er bij REACT over waken, nergens een wet te overtreden.  Zeker, wij brengen nieuws dat politiek-incorrect is, kwetsend, schokkend, polariserend, recht voor de vuist:  dat valt onder de vrije meningsuiting, dat is toegelaten.  Een privébedrijf als Facebook heeft dus geen enkel recht om die mening inhoudelijk te beoordelen of te veroordelen, en de verspreiding ervan te stoppen.

Dat is des te meer waar omdat Facebook ons geld in ontvangst genomen heeft om de Facebookpagina bekend te maken, met 15000 fans als resultaat.  Als Facebook plots de werking lamlegt, dan maakt het onze investering waardeloos.  Het is alsof je bij BMW een auto koopt, en BMW vervolgens vanop afstand je motor lamlegt.  Totaal onaanvaardbaar, en een vorm van contractbreuk.

Nog straffer wordt het als je geen enkele informatie krijgt, noch enig weerwoord kan geven.  Sinds einde juni bestoken wij de Helpdesk van Facebook met vragen om uitleg.  Normaal komt een antwoord vlot en snel, nu zwijgen ze als vermoord.  De reden is duidelijk: ze willen de censuur niet zwart op wit bevestigen, om een rechtszaak moeilijker te maken…

We gaan ons alleszins niet laten doen.  Samen met jouw hulp laten we de waarheid verder doordringen.  Deel dus onze artikels, zodra je ze op privéprofielen en andere facebookpagina’s ziet verschijnen.  Een steun ons via email:  als een artikel dat je via email binnenkrijgt je bevalt, stuur het dan via ‘forward’ door naar vrienden en kennissen.  Ook je financiële bijdrage is meer dan welkom:  een juridische actie tegen Facebook komt eraan.  Samen breken we de censuur!      

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Censuur: Facebook blokkeert pagina REACT voor nieuwe publicaties”

  1. Er geldt GEEN PoCo-censuur op de Russische Facebook variant http://www.vk.com waar veel in het Duits en ook in het Engels wordt gepost en een beetje in onze moedertaal respectvol voor Free Speech

  2. Helemaal met jullie eens. Wij steunen! Er zijn andere mogelijkheden hoewel de verspreiding beperkter is bv URUBIN.com of VK.com. Maar alle begin is klein. Ik denk dat facebook best te pakken is op zijn gevoeligste plek: geld. Zonder gebruikers geen inkomsten!

Trending

%d